Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
8. 9. 2022,
20.50

Osveženo pred

1 leto, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,60

Natisni članek

Monza VN Italije McLaren Mercedes-AMG F1 Lewis Hamilton Daniel Ricciardo Formula 1

Četrtek, 8. 9. 2022, 20.50

1 leto, 7 mesecev

Avstralec pripravljen na vlogo Mercedesove rezerve

Hamilton o Ricciardu: Preveč je nadarjen, da bi bil tretji voznik

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,60
Monza Daniel Ricciardo | Lani v Monzi je Daniel Ricciardo nazadnje pil šampanjec iz svojega čevlja. | Foto Guliver Image

Lani v Monzi je Daniel Ricciardo nazadnje pil šampanjec iz svojega čevlja.

Foto: Guliver Image

Bo Daniel Ricciardo v sezoni 2023 rezervni voznik Mercedesa? Sam pravi, da pušča odprta vsa vrata. Tako bi morda za sezono 2024 dobil Mercedesov sedež, če se čez leto dni upokoji Lewis Hamilton. Zadnji je presenečen, da je Avstralec pripravljen na vlogo tretjega voznika. "Preveč je nadarjen, da bi bil rezervni voznik."

Monza Ferrari Leclerc Sainz
Sportal Na domači dirki Ferrari ne bo rdeč, temveč rumen?!

Mešani občutki, a vseeno je v Monzo Avstralec prišel z velikim nasmeškom. | Foto: Reuters Mešani občutki, a vseeno je v Monzo Avstralec prišel z velikim nasmeškom. Foto: Reuters V formuli 1 dirka od leta 2011. Ima osem zmag. Ko je še dirkal pri Red Bullu, je prvenstvo dvakrat končal na tretjem mestu. Nazadnje je zmagal prav pred letom dni v Monzi, kjer bo ta konec tedna 16. dirka letošnje sezone. A Daniel Ricciardo pred zadnjo evropsko dirko letos še naprej nima sedeža za naslednje leto. McLaren je namreč po nizu slabih rezultatov obupal nad njim in predčasno pretrgal pogodbo. Na 15 dirkah sezone je le štirikrat osvojil točke in trenutno zaseda skromno 13. mesto v seštevku dirkačev.

Ker ve, da ga bo McLaren po sezoni zamenjal z mlajšim rojakom Oscarjem Piastrijem, je na prizorišče svoje zadnje zmage prišel z mešanimi občutki. "To bodo veseli žalostni občutki. Lani je bila Monza tako velik trenutek v moji karieri, letos pa sem v povsem drugačnem položaju," je na novinarski konferenci pred VN Italije razlagal Ricciardo, ki je minuli konec tedna na VN Nizozemske končal na skromnem 17. mestu. "Rad bi rekel, da se bomo borili za stopničke, a mislim, da vemo, kakšna je resnica in kje trenutno smo." McLaren je peti v konstruktorskem seštevku. "V Monzo sem prišel poln energije, saj vem, da lahko pokažem več. Nočem se posloviti od ekipe s 17. mesti. Boril se bom do konca."

Alpine Fernando Alonso
Sportal Kakšno godljo sta skuhala Alonso in Piastri

Lewis Hamilton je na četrtkovi novinarski konferenci podprl Daniela Ricciarda, češ da si zasluži redni sedež v naslednji sezoni. | Foto: AP / Guliverimage Lewis Hamilton je na četrtkovi novinarski konferenci podprl Daniela Ricciarda, češ da si zasluži redni sedež v naslednji sezoni. Foto: AP / Guliverimage Triintridesetletnik še naprej ne ve, kaj bo počel naslednje leto. V formuli 1 je prostih samo še pet sedežev: v Alpinu, v katerega pa se skoraj zagotovo ne bo vrnil, in v štirih ekipah iz začelja. Sam je pred dnevi tako dejal, da je pripravljen za eno leto privoliti v vlogo rezervnega (tretjega) voznika Mercedesa, Red Bulla ali Ferrarija. Tem besedam se je čudi sedemkratni svetovni prvak Lewis Hamilton (Mercedes), ki je na novinarski konferenci sedel ob njem. "Preveč je nadarjen, da bi bil tretji voznik. Zaslužil si je, da dirka z nami. Če bo postal del naše ekipe, bo sicer v redu. Ampak vloga tretjega dirkača res ni najboljša zanj. Če bi bil jaz njegov agent, bi dirkal!"

Po teh Lewisovih besedah je Daniel nadaljeval, da nad dirkanjem v formuli 1 zagotovo še ni obupal. "Ne vem, kakšno bo moje naslednje leto. A kot pravi Lewis, rad bi bil v štartni vrsti. Želim si dirkati. Čeprav so to težki trenutki moje kariere, pa mi niso vzeli ljubezni do športa. Še vedno si želim biti zraven in tekmovati." Letos ima sicer še sedem priložnosti, da šefom McLarna dokaže, da so se z njegovo menjavo prenaglili.

Zandvoort štart Verstappen Leclerc
Sportal Oranžna vojska nori, Verstappen spet slavi, Hamilton pa besni
Lewis Hamilton
Sportal Hamilton se je za izbruh opravičil ekipi
Ne spreglejte