Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
2. 9. 2022,
8.50

Osveženo pred

1 leto, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,42

Natisni članek

Fernando Alonso Alpine Mercedes-AMG F1 vn Nizozemske Lewis Hamilton vn Belgije Formula 1

Petek, 2. 9. 2022, 8.50

1 leto, 7 mesecev

Alonso in Hamilton

Opravičilo, ker ga je ozmerjal z idiotom

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,42
Spa Hamilton Alonso | Ko je Hamilton treščil nazaj ob asfalt, je občutil silo 45 G. | Foto Guliver Image

Ko je Hamilton treščil nazaj ob asfalt, je občutil silo 45 G.

Foto: Guliver Image

Fernando Alonso in Lewis Hamilton sta si pred začetkom VN Nizozemske segla v roke. Po nesreči v Spaju se je najprej opravičil dirkač Mercedesa, zdaj pa še voznik ekipe Alpine, ki je tekmeca med zadnjo dirko ozmerjal z idiotom.

Max Verstappen Red Bull
Sportal Bolj verjetno bo prvak odločen štiri dirke pred koncem kot na zadnji
Zandvoort
Sportal Verstappen prejel kraljevi red, zdaj ga čaka vrtiljak ob morju

"Poglejte, kdo se je oglasil," so ob fotografiji objetih in nasmejanih Lewisa Hamiltona in Fernanda Alonsa na družabnih omrežjih zapisali pri ekipi formule 1 Mercedes. V nedeljo je namreč med dirkačema Mercedesa in Alpina na VN Belgije prišlo do trčenja v prvem krogu. Španec, ki je dirko sicer lahko nadaljeval in jo končal na petem mestu, je v žaru borbe po radijski zvezi izrekel nekaj krepkih besed na račun Britanca. Ozmerjal ga je z idiotom in rekel, da zna zmagati samo, ko štarta kot prvi. Sedemkratni svetovni prvak se je po dirki za nesrečo opravičil in krivdo prevzel nase. Zdaj se je v Zandvoortu za izrečene besede opravičil še dvakratni prvak. Od Hamiltona pa je prejel podpisano Mercedesovo kapico.

Lewis Hamilton (Mercedes) je po petih zaporednih uvrstitvah na stopničke na VN Belgije ostal brez uvrstitve. Ko ga je ob nesreči dvignilo v zrak in treščilo nazaj na asfalt, je občutil silo kar 45 G. Zanimivo: to je bil njegov šele tretji odstop v zadnjih sedmih sezonah (lani je odstopil v Monzi in leta 2018 v Avstriji)!

Spa Hamilton Alonso | Foto: AP / Guliverimage Foto: AP / Guliverimage Zamere med dvema izmed najboljših dirkačev zadnjih dveh desetletij torej ni. "Kot prvo, Lewis je šampion. Je legenda našega časa," je Alonso odgovoril na novinarsko vprašanje, ali obžaluje svoje besede. "Ko nekaj rečeš čez britanskega dirkača, je takoj vroče v medijih. O meni, Perezu, Sainzu govorijo marsikaj. Če rečeš kaj o latino dirkačih, se vse obrne bolj na šalo. Ko pa rečeš kaj proti drugim dirkačem, je pa vse veliko bolj resno. Ampak kakorkoli že: opravičujem se. Nisem razmišljal, kaj sem rekel. Mislim, da ni potrebe po iskanju krivca. Pogledal sem si posnetke. Bilo je trčenje v prvem krogu, ko smo vsi tesno skupaj."

Nazaj je vzel tudi besede, da zna Hamilton zmagati samo s prvega štartnega mesta. "Ne, ne, tega ne verjamem. Mislim, saj ne gre za to, ali verjamem ali ne, dejstva potrjujejo, da ni tako. To je pač nekaj, kar sem izrekel, ko sem imel vročo glavo. Nič, kar sem rekel, ni res. Dejstva so ravno nasprotna. Zelo ga spoštujem." Lani je denimo britanski dirkač v Mehiki zmagal z 10. štartnega položaja.

V prihodnje bo v kokpitu raje tiho, še pravi Španec. Radijska sporočila med dirkači in ekipo se pač predvajajo v televizijskem prenosu, še posebej taka, ki so sočna, kot je bilo to.

Serena Williams
Sportal Serena Williams presenetila z izborom največjega športnika vseh časov
Max Verstappen dirka vzvratno DAF
Sportal Verstappen zmaguje tudi, ko dirka 120 kilometrov na uro vzvratno #video
Ne spreglejte