Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
17. 5. 2024,
21.00

Osveženo pred

4 tedne, 1 dan

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,60

Natisni članek

GasGas KTM Jorge Prado Jeffrey Herlings Jaka Peklaj Jan Pancar Honda MXGP motokros Tim Gajser Tim Gajser

Petek, 17. 5. 2024, 21.00

4 tedne, 1 dan

Motokrosisti v Franciji

Gajserjev veliki tekmec dirkal s počenimi rebri

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,60
Galicija Jeffrey Herlings KTM | Jeffrey Herlings je na zadnjih treh dirkah nastopal po poškodbi reber. Štiri je imel počena oziroma zlomljena. | Foto Guliverimage

Jeffrey Herlings je na zadnjih treh dirkah nastopal po poškodbi reber. Štiri je imel počena oziroma zlomljena.

Foto: Guliverimage

Čas je za sedmo dirko svetovnega prvenstva v motokrosu. VN Francije je tretja dirka v treh zaporednih koncih tedna. Tim Gajser po razočaranju v Galiciji želi nazaj na zmagovalni balkon. Ne le Jorge Prado, za zmago mu bo konkurent tudi Jeffrey Herlings, ki se vrača v staro formo, pa je imel nedolgo nazaj štiri počena rebra. Za kar sprva sploh ni vedel!

Galicija Tim Gajser Honda
Sportal Bojevnik Gajser in starček Herlings želita, kar ima Prado

Tim Gajser je bil v Lugu četrti, prvič letos brez zmagovalnega balkona. A v skupnem seštevku zaostaja samo dve točki. | Foto: Honda Racing/ShotbyBavo Tim Gajser je bil v Lugu četrti, prvič letos brez zmagovalnega balkona. A v skupnem seštevku zaostaja samo dve točki. Foto: Honda Racing/ShotbyBavo Na 1.620 metrov dolgi progi bo imel Tim Gajser (Honda) popravni izpit, saj se mu prejšnja dirka v Galiciji ni posrečila in je ostal brez rdeče številke vodilnega v skupnem seštevku prvenstva MXGP. Za Špancem Jorgejem Pradom (GasGas) zaostaja le dve točki, tretji je Francoz Romain Febvre (Kawasaki) z 267. Z 246 sledi zmagovalec rekordnih 103 dirk Nizozemec Jeffrey Herlings (KTM), ki se vrača v staro formo.

Herlings je bil v nedeljo na VN Galicije v Lugu drugi, po dirki pa je razkril, da je na zadnjih treh dirkah nastopal kljub štirim počenim rebrom. "Na Sardiniji sem imel manjši padec. Kabel za zavore se mi je zarinil v rebra. In sem si zlomil štiri. V mobilni ambulanti so rekli, da so samo odrgnjena. Šele tri tedne pozneje sem izvedel, da so bila zlomljena. Zdaj bolečin ne čutim več. Prvih nekaj tednov sploh nisem mogel trenirati, vozil sem samo na dirkah." Motokrosisti so res trdoživi, tudi Gajser je drugo vožnjo na VN Portugalske odpeljal do konca kljub trem padcem in hudim bolečinam v rami. Šest dni pozneje pa je bil že nared za dirko v Galiciji.

Skupni seštevek pred VN Francije (6/20):

1. Jorge Prado (GasGas) 298 točk
2. Tim Gajser (Honda) 296 točk

3. Romain Febvre (Kawasaki) 267
4. Jeffrey Herlings (KTM) 246
5. Pauls Jonass (Honda) 217
6. Jeremy Seewer (Kawasaki) 193
7. Calvin Vlaanderen (Yamaha) 191
8. Glenn Coldenhoff (Fantic) 179
...
15. Jan Pancar (TEM JP253 KTM) 65

Jan Pancar je nedavno navdušil na blatni VN Portugalske, ko je bil v prvi vožnji deveti.  | Foto: Guliverimage Jan Pancar je nedavno navdušil na blatni VN Portugalske, ko je bil v prvi vožnji deveti. Foto: Guliverimage V Saint Jean d'Angelyju bo v MXGP nastopal tudi Jan Pancar (TEM JP253 KTM) in želel nadgraditi, kar je pokazal v Galiciji. Dokazal je, da se lahko redno uvršča med dobitnike točk, četudi je finančno in tehnično z družinsko ekipo v podrejenem položaju glede na tekmece s tovarniškimi ekipami. Kljub temu pa je v svoji prvi sezoni v elitnem razredu na prvih šestih preizkušnjah pustil dober vtis in je na očeh tistih, ki selekcionirajo voznike ter jim ponujajo priložnost v tovarniških moštvih, so zapisali pri slovenski krovni zvezi za motokros AMZS.

Poglejte Tima Gajserja na petkovem treningu štartov v Franciji:

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by MXGP (@mxgp)

Prva vožnja dirke za VN Francije v razredu MXGP bo v nedeljo ob 14.15, druga pa ob 17.10. Kvalifikacijska vožnja bo v soboto ob 17.25.

V okviru tekmovanja v Franciji bosta tudi preizkušnji za evropsko prvenstvo v razredih EMX250 in EMX125. V močnejšem bo Slovenijo zastopal Jaka Peklaj, v šibkejšem pa Miha Vrh. Za oba bo izziv že, da se prebijeta skozi kvalifikacije na dirko najboljših 40.

Galicija Tima Gajser
Sportal Gajser prek limita brez stopničk, Pradu po nenavadnem zapletu nova zmaga
Agueda Tim Gajser Honda
Sportal Gajser s fizioterapije nazaj na motor, da pokvari špansko zabavo
Tim Gajser Galicija Honda
Sportal Prada in rdečega Gajserja ločila manj kot sekunda #video
Ne spreglejte