SiolNET. Sportal Avtomotošport
0,10

termometer

  • Messenger
  • Messenger
Motošportnik leta 2021

AMZS okronala Gajserja in Fiferjevo

0,10

termometer

Tim Gajser Mantova
Tim Gajser je še sedmič zapored postal naj motošportnik leta. Foto: Grega Valančič/Sportida

Tim Gajser, tretjeuvrščeni v lanskem prvenstvu MXGP, je na Sardiniji že začel s testiranji za sezono 2022. Za dosežke v lanskem letu pa ga je nagradila AMZS.

Tjaša Fifer Sportal Drzna Štajerka z motorjem na sneg #video

Tjaša Fifer Tjaša Fifer Foto: AMZS Avto-moto zveza Slovenije, nacionalna športna zveza za motošport in karting, ob koncu sezone tradicionalno razglasi motošportnika leta. Že sedmič je ta naziv pripadel motokrosistu Timu Gajserju. Temu nazivu se je za leto 2021 prvič pridružilo priznanje za motošportnico leta, prvi naslov pa je osvojila Tjaši Fifer. Slovesne podelitve zaradi pandemije sicer še drugo leto zapored ni bilo. Nagrajence je tako AMZS razglasila v sklopu svoje spletne oddaje.

Novi predsednik AMZS Andrej Brglez je v svojem spletnem nagovoru med vrhunskimi dosežki voznic in voznikov pod okriljem AMZS izpostavil uvrstitev Gajserja med najboljše motokrosiste sveta. "Četudi je bil Timov osebni cilj ubranitev naslova svetovnega prvaka in s tretjim mestom ni bil zadovoljen, menim, da je - bolj kot rezultat sam - pomembnejša sporočilnost, kako je ta rezultat dosegel in kako športno ga je sprejel.".

Gajser na drugi strani je poudaril da mu vsako priznanje ogromno pomeni ter da je spodbuda in motivacija za nadaljnje delo. "Leto 2021 se ni odvilo po mojih načrtih. Prva polovica sezone je bila zelo dobra in sem z njo zelo zadovoljen, saj sem tudi vodil v svetovnem prvenstvu. Nato se je pripetila poškodba. A tak je šport - pridejo vzponi, pridejo padci, po katerih se je treba pobrati." Cilj za leto 2022 bo vnovič napad na naslov prvaka. V tem tednu je s Hondino ekipo in s svojim kondicijskem trenerjem Boštjanom Renkom na Sardiniji že začel osrednji del zimskih priprav na prvenstvo MXGP 2022.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Tim Gajser (@tiga243)

Mai Sadar, Matic Ivačič in Peter Irt so prejeli kristalne čelade, posebno nagrado za peti naslov državnega prvaka, Milan Praznik pa za posebno priznanje za dolgoletno delo in prispevek v panogi spidvej.

Tadej Pogačar Sportal Ko je dvomilijonski narod pokoril svet. Ponovno! Mitch Evans Honda Sportal Gajser na njegovo pomoč čaka že več kot leto dni Gajser Renko Sportal Konec zimskega spanja za Gajserja in tekmece

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin