Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
27. 9. 2020,
19.00

Osveženo pred

3 leta, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,04

2

Natisni članek

Tim Gajser Tim Gajser MXGP

Nedelja, 27. 9. 2020, 19.00

3 leta, 7 mesecev

MXGP, VN Mantove

Tim Gajser po pritožbi ob stopničke, a je vodilni v skupnem seštevku!

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,04

2

Tim Gajser | Tim Gajser se je po zmagi v drugi vožnji povzpel na četrto mesto. | Foto Grega Valančič/Sportida

Tim Gajser se je po zmagi v drugi vožnji povzpel na četrto mesto.

Foto: Grega Valančič/Sportida

Prireditelji dirke svetovnega prvenstva v motokrosu v Mantovi so po pritožbi spremenili vrstni red v drugi vožnji, posledično pa se je spremenil tudi vrstni red v seštevku dirke. Zmagal je tako Švicar Jeremy Seewer in ne Španec Jorge Prado, Tim Gajser pa je končal na četrtem mestu in ne na tretjem. Je pa obdržal vodstvo v SP s 316 točkami.

V nedeljo je v Mantovi potekala prva od treh dirk na istem prizorišču, kot je v tej nenavadni koronski sezoni že postalo običajno. V nedeljo je bila na sporedu VN Lombardije, v sredo bodo motokrosisti vozili VN Mantove, naslednjo nedeljo pa še VN Evrope.

Slovenski as iz osmega na četrto mesto

Gajser je prevzel vodstvo v skupnem seštevku SP. | Foto: Grega Valančič/Sportida Gajser je prevzel vodstvo v skupnem seštevku SP. Foto: Grega Valančič/Sportida Tim Gajser danes dirke v prvi vožnji ni najbolje začel, po slabem startu se je moral prebijati iz ozadja. Do konca je sicer napredoval na osmo mesto, a predaleč od najboljših. Njegov najresnejši konkurent v boju za naslov prvaka Italijan Antonio Cairoli je bil tretji, na drugem mestu je vožnjo končal Španec Jorge Prado, zmagal je Švicar Jeremy Seewer.

V drugi vožnji pa je Gajser opravil precej bolje in se na polovici mimo Prada prebil v vodstvo in ga zadržal do konca. Drugi je bil Prado, tretji pa Francoz Romain Febvre. V drugi vožnji pa je imel podobne težave kot Gajser v prvi Cairoli, Italijan je namreč iztržil le 15. mesto. Skupno na dirki je slavil Prado s 44 točkami, Seewer je bil drugi s 40, Gajser pa tretji z 38.

Tako je sprva kazalo, a so prireditelji dirke po pritožbi spremenili vrstni red v drugi vožnji, posledično pa se je spremenil tudi vrstni red v seštevku dirke. V seštevku dirke je namreč po novem vrstnem redu druge vožnje slavil Seewer s 45 točkami, pred Gajserjem pa sta končala še Nizozemec Glenn Coldenhoff in Prado, oba sta zbrala po 40 točk. Gajser je dirko končal z 38 točkami po osmem mestu v prvi vožnji in zmagi v drugi, kar je po novem zadoščalo za četrto mesto.

V seštevku SP ima zdaj rdečo številko vodilnega Gajser, ki je pri 316 točkah, Cairoli jih je po današnji slabi drugi vožnji zbral 311.

Pancar ostal brez točk

Drugi slovenski dirkač v Mantovi je bil Jan Pancar v razredu MX2. Po daljšem času je ostal brez točk, bil je 25. v prvi vožnji in 29. v drugi, skupno pa 32. Zmagal je Danec Thomas Kjer Olsen, drugi je bil Avstralec Jed Beaton, tretji pa Britanec Ben Watson.

Izidi:

MXGP:
1. vožnja: 1. Jeremy Seewer (Švi), 2. Jorge Prado (Špa), 3. Antonio Cairoli (Ita) ... 8. Tim Gajser (Slo);
2. vožnja: 1. Tim Gajser (Slo), 2. Glenn Coldenhoff (Švi), 3. Jeremy Seewer (Švi);

Dirka skupno: 1. Jeremy Seewer (Švi) 45, 2. Glenn Coldenhoff (Niz) 40, 3. Jorge Prado (Špa) 40, 4. Tim Gajser (Slo) 38;
SP skupno (9): 1. Tim Gajser (Slo) 316, 2. Antonio Cairoli (Ita) 311, 3. Jeremy Seewer (Švi) 300;

MX2:
Skupno na dirki: 1. Thomas Kjer Olsen (Dan) 40, 2. Jed Beaton (Avs) 39, 3. Ben Watson (VBr) 37 ... 32. Jan Pancar (Slo) 0;
SP skupno (9): 1. Tom Vialle (Fra) 386, 2. Jago Geerts (Bel) 356, 3. Maxime Renaux (Fra) 295 ... 19. Jan Pancar (Slo) 62

Preberite še:

Tim Gajser Imola
Sportal Tim Gajser pripravljen dodati še kakšen lep spomin
Ne spreglejte