Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
1. 7. 2018,
12.16

Osveženo pred

5 let, 9 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,10

Natisni članek

Tim Gajser Tim Gajser

Nedelja, 1. 7. 2018, 12.16

5 let, 9 mesecev

Gajser četrti na VN Indonezije, zmaga Herlingsu

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,10
Tim Gajser Rusija | Foto Andreja Prel/AMZS

Foto: Andreja Prel/AMZS

Slovenski motokrosist Tim Gajser (Honda) je na veliki nagradi Indonezije v Pangkal Pinangu osvojil končno četrto mesto. V obeh vožnjah razreda MXGP je bil nekdanji svetovni prvak četrti. Skupni zmagovalec dirke je Nizozemec Jeffrey Herlings.

V prvi vožnji je bil najboljši Cairoli, v drugi pa Herlings, čeprav v Indoneziji dirka poškodovan. Tako Cairoli kot Herlings sta sicer danes zbrala po 47 točk, kar pomeni, da v boju za naslov svetovnega prvaka ni prišlo do nobene spremembe. Po 12 dirkah ima Herlings na vrhu 533 točk, Cairoli pa 521.

Na tretjem mestu skupno je danes končal Francoz Romain Febvre, tako kot Gajser na četrtem je zbral 36 točk.

V skupnem seštevku SP je tretji Belgijec Clement Dessale s 407 točkami, četrti je Febvre s 390, peti pa Gajser s 368.

Kvalifikacije je Gajser po solidnem startu in nekaj preobratih na koncu zaključil na šestem mestu, dobil pa jih je Herlings, ki je marsikoga presenetil s hitrim povratkom po zlomu ključnice. Nizozemec, ki je zaradi poškodb v preteklosti že izgubil dva naslova svetovnega prvaka, letos kot kaže ničesar ne bo prepustil naključju. V Indoneziji je dokazal, da je letos res v vrhunski formi, saj ga poškodba ni preveč oslabila.

Gajser je v prvi vožnji začel solidno in se je pognal za vodilnim Cairolijem in drugouvrščenim Herlingsom. Toda iz ozadja je bil vse bliže Desalle, ki ga Gajser ni uspel zadržati za seboj in je osvojil četrto mesto.

Obžaluje padec v drugi vožnji

"Proga je bila precej boljša kot lani, čeprav je bila mehka, saj je v preteklih dneh precej deževalo. Škoda za tisto napako in padec v drugi vožnji. Nato sem se sicer trudil in dal vse od sebe, a žal se ni izšlo po mojih želja. Skupni izkupiček ni najboljši, a tudi ne najslabši. Osvojil sem nove točke, nisem pa prišel na stopničke, ki so bile moj cilj," je dejal Gajser.

"Skupni izkupiček ni najboljši, a tudi ne najslabši. Osvojil sem nove točke, nisem pa prišel na stopničke, ki so bile moj cilj."  | Foto: Matej Podgoršek "Skupni izkupiček ni najboljši, a tudi ne najslabši. Osvojil sem nove točke, nisem pa prišel na stopničke, ki so bile moj cilj." Foto: Matej Podgoršek

Poslastica dneva je bila finalna, druga vožnja dirke. Na startu je bil pred Gajserjem le Cairoli, borbi za vodstvo pa se je priključi še Herlings. Sledilo je nekaj izjemnih prehitevanj, pri čemer je bil najuspešnejši Herlings. Odpeljal se je naprej in pridelal nekaj sekund razlike pred Cairolijem in Gajserjem, ki sta še bila bitko za drugo mesto.

Cairoli je naredil kar nekaj napak, a je kljub temu čez čas znova prehitel Gajserja. Dvoboj Cairolija in Gajserja je izkoristil Febvre, ki se je približal tretjeuvrščenemu Gajserju in ga po nekaj poizkusih prehitel. Gajser je tako tudi v drugi vožnji osvojil četrto mesto.

Bolj kot se je dirka bližala h koncu, bolj vroče je postajalo na progi, saj se je tik pred koncem dirke znova vnela borba za vodstvo. Herlings in Cairoli vse do ciljne črte nista popustila.

Motokrosisti ostajajo v Indoneziji, čez teden dni bodo dirkali v Semarangu.

Ne spreglejte