Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
25. 9. 2023,
15.52

Osveženo pred

8 mesecev, 4 tedne

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,70

Natisni članek

Miha Bubnič pokal narodov AMZS motokros Jaka Peklaj

Ponedeljek, 25. 9. 2023, 15.52

8 mesecev, 4 tedne

Pokal narodov v motokrosu

Bubnič namesto nesrečnega Peklaja

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,70
Jaka Peklaj | Nesrečni Jaka Peklaj bo zaradi poškodbe izpustil Pokal narodov. | Foto Matej Podgoršek

Nesrečni Jaka Peklaj bo zaradi poškodbe izpustil Pokal narodov.

Foto: Matej Podgoršek

Preizkušnja za točke evropskega prvenstva v razredu EMX250, ki je potekala v Matterley Basinu v Veliki Britaniji, se je nesrečno končala za slovenskega tekmovalca Jako Peklaja, ki se je ob padcu poškodoval. Zaradi tega bo moral izpustiti bližajoči se pokal narodov, ki ga bo od 6. do 8. oktobra gostil francoski Ernee.

Selektor reprezentance Sašo Kragelj se je odločil, da bo namesto Jake Peklaja Slovenijo na olimpijadi motokrosa zastopal letošnji državni prvak v razredu MX Open, 24-letni Miha Bubnič, so sporočili iz Avto-moto zveze Slovenije (AMZS).

Jaka Peklaj (Husqvarna) je v Matterley Basinu odpeljal svojo prvo dirko v evropskem prvenstvu na 250-kubičnih motorjih. V sobotni prvi vožnji je bil 21., nedeljska druga pa se mu ni izšla, po grdem padcu je odstopil dva kroga pred ciljem. Pri padcu si je zlomil roko in palec. Zaneslo ga je pred enim od skokov, odneslo preveč v levo, padel je in se zaletel v oglasne panoje.

In državni prvaki so ...

Iz AMZS so se sporočili, da nadomestnega termina za v nedeljo odpadlo dirko DP v motokrosu v Orehovi vasi ne bo. Tako so že znani letošnji državni prvaki. V najnižji kategoriji je naslov ubranil Alex Novak (MX65), ki je letos le v eni vožnji osvojil drugo mesto, vse ostale pa je dobil. Najtesnejša odločitev na vrhu je bila v kategoriji MX85. Jaka Mervič je zbral 227 točk, le dve manj pa skupno drugouvrščeni Val Slavec. 

V kategoriji MX125 smo dobili novega starega državnega prvaka. Žan Oven je z 31 točkami naskoka pred Galom Geršakom ubranil naslov državnega prvaka. Tudi v kategoriji MX2 je naslov pripadel članu AMD Šentvid pri Stični. Gal Hauptman je zbral največ točk, sledita pa mu klubska kolega Alen Gajser in Tilen Demšič (ŠD TIGA243).

V najmočnejši kategoriji je bila odločitev prav tako zelo tesna. Miha Bubnič (ŠD Myteam motocross) je postal novi državni prvak, Denis Jakša (AMD Kolpa MXS) pa je nabral le šest točk manj in je vsekakor upal, da bo zadnja dirka izvedena in da bo lahko nadoknadil zaostanek. Tretje mesto je osvojil Jaka Završan (ŠD Myteam motocross).

Tim Gajser zmaga Matterley Basin
Sportal Nor finale sezone, Gajser z veliko zmago zasenčil novega prvaka
Ne spreglejte