SiolNET. Sportal Avtomotošport
3

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Brez Ferrarija in Red Bulla po dogovor o nižanju stroškov

3

termometer

Devet preostalih ekip Zveze moštev formule 1 se bo sestalo in skušalo brez Ferrarija in Red Bulla dogovoriti o novem sporazumu o omejitvi proračuna. Pri Mercedesu verjamejo v kompromis.

Čeprav sta Ferrari in Red Bull izstopila iz Zveze moštev formule 1 (FOTA) in Bernie Ecclestone ne verjame, da se ekipe lahko dogovorijo o varčevanju, deveterica preostalih članic vztraja (Hispania že dlje ni članica), da bo našla skupno besedo in sprejela nov sporazum o omejitvi finančne porabe (t. i. Resource Restriction Agreement oziroma RRA). Srečali se bodo ta torek. Neimenovani vir je za Autosport celo dejal, da se jim bo brez Ferrarija in Red Bulla še lažje najti dogovor: "Zdaj bo lažje sprejeti kakšno pozitivno odločitev, ne pa da se določene ekipe le ves čas prepirajo med sabo."

FOTA, ki je bila pred nekaj leti oblikovana, da bi se zoperstavila somovolji Bernieja Ecclestona in Mednarodne avtomobilistične zveze (FIA) pri sprejemanju pravil tekmovanja, vendarle ni pred propadom. Tako vsaj zatrjujejo v ekipi Mercedes, ki podpira nižanje stroškov. "FOTA mora obstajati. Naši cilji so zelo pomembni," je dejal prvi mož motošportnega oddelka Mercedesa, Norbert Haug. Direktor Mercedesove ekipe, Nick Fry, verjame, da bo do dogovora prišlo: "Mercedes podpira nižanje stroškov v formuli 1. Časi za uspehe so težki, ko so vsi tako konkurenčni, a RRA je treba sprejeti. Čeprav se je Ferrari umaknil, mislim, da je vseeno pripravljen na rešitev."

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin