Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
21. 8. 2020,
14.17

Osveženo pred

3 leta, 8 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,01

Natisni članek

Atletska Zveza Slovenije

Petek, 21. 8. 2020, 14.17

3 leta, 8 mesecev

Volitve v AZS bodo oktobra, septembra odprtje razstave ob stoletnici slovenske atletike

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,01
atletika Maribor | Foto Grega Valančič/Sportida

Foto: Grega Valančič/Sportida

Upravni odbor Atletske zveze Slovenije (AZS) je soglasno potrdil, da bodo volitve za nov štiriletni mandat vodstva zveze 22. oktobra. Ob stoletnici slovenske atletike bodo v ljubljanskem Tivoliju 17. septembra slovesno odprli razstavo, ki bo na ogled že od 15. septembra, in bo trajala dva meseca.

Razpis za volitve se bo začel 1. septembra, trideset dni pozneje pa bo zaključen, ko bodo znani kandidati za predsednika, upravni odbor in druge organe zveze. Dosedanji predsednik Roman Dobnikar je že potrdil, da bo kandidiral za nov mandat.

"UO je sprejel tudi načrt dogodkov ob stoletnici slovenske atletike. Vključene bodo tudi športne in rekreativne prireditve, osrednji dogodek pa bo odprtje razstave. Način odprtja bo odvisen od zdravstvenih razmer, nato pa bomo naslednjih 100 dni prek družbenih omrežij objavljali fotografijo iz bogate zgodovine kraljice športov pri nas," je povedal direktor AZS Nejc Jeraša.

Na 31. mednarodnem mitingu v Novem mestu bo 2. septembra potekala še zadnja tekma letošnje atletske lige Telekom Slovenije. "Potem bomo pripravili še razglasitev najboljših, kar bomo potekalo že v sklopu obeleževanja stoletnice," je še dodal Jeraša.

Maruša Mišmaš Zrimšek, slovenska rekorderka na 300 m zapreke, in metalec diska Kristjan Čeh vodita po petih od šestih tekem atletske lige. Prva ima 41 točk, druga je Neja Filipič (troskok, 33 točk), tretja Tina Šutej (palica, 29). Čeh ima s 40 točkami tudi veliko prednost med atleti, drugi je Blaž Zupančič, slovenski prvak v suvanju krogle, ki ima 25 točk, s točko zaostanka mu sledijo trije atleti.

Tretji je tekač na 200 in 400 m Lovro Mesec Košir, četrti je prvak na 100 m Nick Kočevar, peti pa najboljši Slovenec na 110 m ovire Filip Jakob Demšar. Šesti je Luka Janežič, ki pa je šele na državnem prvenstvu v Celju, na predzadnji tekmi lige, prvič v sezoni tekel v svoji disciplini na 400 m in ima 22 točk.

Lia Apostolovski
Sportal Apostolovska in Tomassini prepričljiva v skoku v višino
Neja Filipič, atletski pokal Slovenije, prvi dan
Sportal Na vrhu metalec in skakalka
Roman Dobnikar
Sportal Atletska zveza ob stoletnici z nekaj pod milijonom evrov proračuna
Ne spreglejte