SiolNET. Sportal Atletika
0,01

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Svetovna atletika prestavila še eno svojih zadnjih velikih tekmovanj v 2020

0,01

termometer

Berlin atletika
Foto: Reuters

Vodstvo Svetovne atletike je prestavilo še eno svojih zadnjih velikih tekmovanj v tem letu, mladinsko svetovno prvenstvo do 20 let bo v Nairobiju v Keniji prihodnje leto, so sporočili z videokonferenčne seja sveta. Tekmovanje bo med 17. in 22. avgustom 2021, teden dni po olimpijskih igrah v Tokiu.

Na prvenstvu bodo lahko sodelovali vsi, ki bodo stari med 16 in 19 let do vključno 31. decembra 2021.

Problemi pa nastajajo že pri tekmovanjih v prihodnjem letu. Tako se že pogovarjajo o možnosti, da bi svetovno prvenstvo v krosu, ki je predvideno 20. marca 2021, prestavili.

Datuma še niso spremenili, čeprav so ta čas avstralske meje povsem zaprte in so tudi po svetu velike težave s potovanji med državami in celinami.

Svetovna atletika je obenem že postavila tudi datume državnih prvenstev v naslednjih štirih letih, ko v določenem obdobju ne bo mednarodnih tekmovanj pod njenim okriljem na čelu z diamantno ligo. S tem želijo bolj natančno določiti koledarje tekmovanj in prednostne tekme.

V letu 2021 bodo tako DP lahko 5. in 6. junija ali 26. in 27. junija. V letu 2022 je le en termin, 25. in 26. junija, v naslednjih letih pa znova po dva. V 2023 8. in 9. julija ali 29. in 30. julija, leta 2024 pa 8. in 9. junija ali 29. in 30. junija.

Okvirje za DP so zaenkrat uskladili z Evropo, Severno Ameriko ter Karibi in severnim delom Afrike, koledarska komisija Svetovne atletike jih bo uskladila še s preostalimi deli sveta.

atletika, miting Van Damme Sportal Diamantna liga v Bruslju brez gledalcev Šanghaj atletika Sportal Slabe novice iz Kitajske: odpovedi se vrstijo kot po tekočem traku Wayde Van Niekerk Sportal Svetovni rekorder Van Niekerk upa na konec nočne more

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin