SiolNET. Sportal Atletika
0,15

termometer

  • Messenger
  • Messenger
Armand Duplantis

Šved postavil nov svetovni rekord #video

0,15

termometer

Armand Duplantis | Armand Duplantis je postavil nov svetovni rekord. | Foto: Guliverimage
Armand Duplantis je postavil nov svetovni rekord. Foto: Guliverimage

Šved Armand Duplantis je na atletskem dvoranskem mitingu v Beogradu, kjer bo med 18. in 20. marcem potekalo dvoransko svetovno prvenstvo, s 6,19 metra izboljšal svoj prejšnji svetovni rekord; 6,18 m je pred tem skočil v Glasgowu 15. februarja 2020.

"Mislim, da sem 6,19 m skušal preskočiti že petdesetkrat. Neuspešno. Končno je napočil čas tudi za to. Še nikoli v življenju mi kakšna višina ni povzročala toliko težav. Zato se danes počutim še toliko bolje. Težko sem se boril s to letvico zadnji dve leti. Zelo sem vesel," je po rekordu povedal Duplantis.

Dosegel je tretji svetovni rekord, prvega je s 6,17 z zmogel v poljskemu Torunu februarja 2020, le teden dni pozneje pa je 6,18 m preskočil na Škotskem.

Skok Duplantisa:

Anita Horvat je bila najboljša na na 400 m, s 53,07 pa je znova za malo zgrešila normo za dvoransko SP (52,90). Lia Apostolovski je bila druga v skoku v višino in je z 1,90 postavila osebni rekord.

Robert Renner je bil tudi drugi v skoku s palico s 5,31 m, na 5,46 m pa je bil trikrat neuspešen. Neja Filipič, ki ima že normo za SP v troskoku, je v skoku v daljino zasedla tretje mesto z dobrim izidom 6,60 metra.

Jerneja Smonkar je bila druga na 800 m z 2:05,27. Agata Zupin je bila tretja na 400 m in je po štirih letih popravila osebni rekord (53,40), Joni Tomičič Prezelj je tretje mesto dosegla na 60 m ovire, a je bila z 8,49 sekunde precej za prvouvrščenima. Lovro Mesec Košir je imel četrti čas na 400 (47,28).

"Moj tek je bil soliden. Sem bila zelo konstantna v tej zimi, tudi moj zadnji tek je bil v povprečju prejšnjih izidov. Žal se mi ni uspelo uvrstiti na dvoransko SP. Bom pa zato imela več časa za priprave za poletno sezono," je povedala Horvatova.

"Zelo sem zadovoljna po današnji tekmi. Vesela sem, da se mi je končno 'poklopilo' in sem preskočila letvico na 1,90 m in tako postavila nov dvoranski mlajši članski državni rekord," je bila zadovoljna Apostolovska.

Renner je imel zdravstvene težave že pred sobotno tekmo v Istanbulu. "Še vedno sem imel želodčne težave in nisem bil sposoben skakati nas višji ravni. A kljub temu z izidom nisem zadovoljen. Vesel pa sem, da sem videl svetovni rekord in sem zaostal le za Duplantisom," je pojasnil Renner.

Preberite še:

Tina Šutej Sportal Tina Šutej v Franciji postavila slovenski rekord #video st Sportal Južnoafričan je novi svetovni rekorder na 50 kilometrov Luka Janežič OI Sportal Šok za slovenskega atleta, ki je že končal sezono

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin