Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
25. 6. 2019,
22.08

Osveženo pred

4 leta, 9 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Yellow 5,11

6

Natisni članek

Luka Janežič Evropske igre Minsk 2019

Torek, 25. 6. 2019, 22.08

4 leta, 9 mesecev

Evropske igre v Minsku

Slovenci iz protesta ekipne tekme sploh niso dokončali

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Yellow 5,11

6

Luka Janežič | Slovenska štafeta je bila diskvalificirana zaradi Luke Janežiča. | Foto Vid Ponikvar

Slovenska štafeta je bila diskvalificirana zaradi Luke Janežiča.

Foto: Vid Ponikvar

Peti dan evropskih iger v Minsku se za Slovenijo ni končal kot prejšnji. Ne samo zaradi dejstva, da ni bilo nove kolajne, ampak tudi, ker so sodniki na ekipni atletski tekmi po mnenju slovenskega tabora neupravičeno diskvalificirali štafeto 4x400 metrov. Razlog za to naj bi bila napaka Luke Janežiča, ki naj bi na progi oviral Romuna.

Luka Janežič
Sportal Za konec dneva v Minsku protest Slovencev, Bujakovi uvrstitev dneva

Slovenci, ki sicer niso imeli realnih možnosti za napredovanje v polfinale (danes tekma ni štela za posamične kolajne), tekme niso dokončali, pred zaključno štafeto 800/600/400/200 metrov, ki bi določila končni vrstni red v skupini s Španijo, Turčijo, Romunijo, Litvo in Estonijo, so protestno odstopili. Pred odstopom se jim po diskvalifikaciji štafete 4x400 metrov obetalo peto mesto, napredovanje v polfinale je bila misija nemogoče, zaostanek za drugim mestom je bil neulovljiv.

Matija Šestak je bil na robu solz. | Foto: Vid Ponikvar Matija Šestak je bil na robu solz. Foto: Vid Ponikvar "To je bila čista kraja, kar je priznala tudi ena od sodnic. Ogorčeni smo, posnetki, ki sem jih dobil, kažejo, da napake ni storil Luka, ampak Romun, kar je tudi sam potrdil. A njegovega priznanja in našega protesta niso upoštevali, zato smo protestno odstopili," je svojo ogorčenost s solzami v očeh izrazil slovenski trener Matija Šestak.

"Romunija je le večja atletska država od nas, zato so se odločili, da kaznujejo nas," meni Šestak, ki je izdal tudi glavni razlog, zakaj je bilo razpoloženje v slovenskem taboru na najnižji možni ravni: "Norme za svetovno prvenstvo štafeta pri tej zmagi sicer ni dosegla, se ji pa je močno približala, ker norme zaenkrat nima veliko reprezentanc, se je približala tudi nastopu v Dohi. S tem pa tudi nastopu na olimpijskih igrah v Tokiu. Ni veliko tekem, ki vsebujejo to disciplino in na katerih bi lahko ponovili ta rezultat, zato nas je ta diskvalifikacija močno prizadela. Najbolj Janežiča, ki je povsem na dnu, zaradi te štafete je v Minsk sploh prišel."

Boks boksarski ring
Sportal Černoga končal na tleh
Mihael Žgank
Sportal Mihael Žgank: Zdaj mi manjka le še olimpijska kolajna
Ne spreglejte