Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
3. 6. 2024,
20.23

Osveženo pred

2 tedna, 2 dneva

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,10

Natisni članek

atletika Martina Ratej Luka Janežič Filip Jakob Demšar

Ponedeljek, 3. 6. 2024, 20.23

2 tedna, 2 dneva

Bronasta atletska serija

Demšar z izidom sezone četrti v Pragi

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,10
Filip Jakob Demšar, Glasgow 2024 | Filip Jakob Demšar je za las ostal brez stopničk. | Foto Peter Kastelic/AZS

Filip Jakob Demšar je za las ostal brez stopničk.

Foto: Peter Kastelic/AZS

Filip Jakob Demšar je bil četrti na mitingu bronaste atletske serije v Pragi na 110 m ovire s svojim najboljšim časom sezone 13,64 sekunde. S tem je le za osem stotink zaostal za slovenskim rekordom (13,56), ki ga je Damjan Zlatnar dosegel 19. junija leta 2007 v Novem mestu. Zmagal je Kubanec Roger Iribarne (13,47).

Filip Dominkovič je bil na memorialu Josefa Odložila tretji med petimi nastopajočimi v metu kopja, dosegel je svojo najboljšo daljavo sezone s 73,66 m. Martina Ratej je bila peta v isti disciplini v konkurenci devetih tekmovalk s 54,73 m, vendar z doseženo daljavo ni bila zadovoljna.

Luka Janežič je bil šesti v teku na 400 m (46,72), prvi pa z osebnim rekordom Nizozemec Isaya Klein Ikkink (45,41). V metu kopja sta zmagala Čehinja Nikol Tabačkova (58,79 m) in Kitajec Haoran Hu (76,99 m).

Dominkovič si nastopa na evropskem prvenstvu v Rimu, ki bo v drugi polovici tega tedna in v začetku naslednjega, ni izboril, bodo pa tam nastopali v štafeti povratnik po težki poškodbi Janežič, posamično pa Ratejeva in tudi Demšar.

Demšar se je med tekom na visokih ovirah, ko je pihal veter v prsi (-0,4 m/s), boril za tretje mesto, nato pa ga je zgrešil za stotinko sekunde. Prvi je bil Iribarne (13,47) pred Senegalcem Louisom Francoisom Mendyjem (13,52) in turškim rekorderjem Mikdatom Sevlerjem (13,63).

"Super popotnica je to za EP. Po vseh zdravstvenih težavah sem se vrnil z dobrim izidom. Tu sem se na drugi, tretji oviri malo zapletel, potem pa sem uspel priti znova v ritem in sem se na koncu boril za tretje mesto. Malo mi je zmanjkalo, ampak te stotinke se na ovirah hitro poznajo. Ena napakica in hitro nisi več tam, kjer bi lahko bil. Za nastop v Rimu si nisem zadal velikih pričakovanj, grem po osebni in državni rekord," je povedal Demšar.

SP Budimpešta 2023, atletika
Sportal Svetovna atletika predstavila novo tekmovanje
Maruša Mišmaš Zrimšek
Sportal Maruša Mišmaš Zrimšek odpovedala EP v Rimu, nastop Tine Šutej pod vprašajem
Ne spreglejte