Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
22. 6. 2023,
13.45

Osveženo pred

10 mesecev, 2 tedna

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,47

Natisni članek

atletika Nejc Jeraša Atletska Zveza Slovenije

Četrtek, 22. 6. 2023, 13.45

10 mesecev, 2 tedna

skupščina atletske zveze slovenije

Za preboj v prvo ligo 20.000, najprej anonimke, sporočila tudi s številke nekdanjega predsednika

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,47
Kristjan Čeh | Obljubljena nagrada celotni ekipi, ki tekmuje na Poljskem, za uvrstitev v prvo ligo je 20.000 evrov. | Foto Peter Kastelic/AZS

Obljubljena nagrada celotni ekipi, ki tekmuje na Poljskem, za uvrstitev v prvo ligo je 20.000 evrov.

Foto: Peter Kastelic/AZS

Na sinočnji skupščini Atletske zveze Slovenije (AZS) so med drugim soglasno potrdili proračun za letos, ko je predvideno rekordnih 1,8 milijona evrov prihodkov. Med skupščino je reprezentanca tekmovala na ekipnem evropskem prvenstvu na Poljskem, obljubljena nagrada celotni ekipi za uvrstitev v prvo ligo pa je 20.000 evrov.

Kristjan Čeh
Sportal Izjemni Čeh z rekordom prvenstev, zmagala tudi Tina Šutej

Poleg poslovnega in finančnega načrta AZS za letos so soglasno potrdili tudi letno poročilo o delu in poslovanju AZS v lanskem letu, ko je imela zveza slabih 1,6 milijona evrov proračuna, ter poročilo neodvisnega revizorja, so sporočili iz AZS.

Direktor zveze Nejc Jeraša je za STA dodal, da je bilo lansko leto rezultatsko eno izmed najuspešnejših let v zgodovini slovenske atletike. Obenem je bilo finančno tudi izredno zahtevno. Kljub realizirani izgubi v višini 146.000 evrov so zagotovili likvidnost AZS, plačali vse račune, izplačana so bila tudi vsa obljubljena sredstva atletom in atletinjam po pogodbah.

Direktor zveze Nejc Jeraša je za STA dodal, da je bilo lansko leto rezultatsko eno izmed najuspešnejših let v zgodovini slovenske atletike. | Foto: Vid Ponikvar/Sportida Direktor zveze Nejc Jeraša je za STA dodal, da je bilo lansko leto rezultatsko eno izmed najuspešnejših let v zgodovini slovenske atletike. Foto: Vid Ponikvar/Sportida

Načrtujejo največ prihodkov v zgodovini

Predsednik AZS Primož Feguš je dejal, da sta bila z direktorjem uspešna tudi pri pridobivanju sponzorskih sredstev, prav tako pa so že prejeli odločbe za črpanje sredstev pristojnega ministrstva za šport in Fundacije za šport.

Feguš je napovedal rebalans letošnjega proračuna AZS, saj bo imela zveza po načrtih skoraj 1,8 milijona evrov prihodkov, največ v zgodovini.

Feguš je napovedal rebalans letošnjega proračuna AZS, saj bo imela zveza po načrtih skoraj 1,8 milijona evrov prihodkov, največ v zgodovini. | Foto: Vid Ponikvar/Sportida Feguš je napovedal rebalans letošnjega proračuna AZS, saj bo imela zveza po načrtih skoraj 1,8 milijona evrov prihodkov, največ v zgodovini. Foto: Vid Ponikvar/Sportida

AZS, ekipno evropsko prvenstvo
Sportal Na Poljsko z jasnim ciljem: uvrstiti se med elito

Sprva anonimna sporočila, večer pred volilnim kongresom sporočilo s telefonske številke nekdanjega predsednika 

Ob koncu seje so člani AZS govorili tudi o anonimkah, ki so krožile v zadnjem obdobju. Feguš je dejal, da so anonimna elektronska sporočila krožila tako znotraj AZS, prejeli so jih mediji, sponzorji in pred letošnjim kongresom Evropske atletike (EA) tudi vse evropske atletske zveze.

"Na začetku so bila ta sporočila anonimna, na večer pred volilnim kongresom EA, kjer je imela AZS tudi kandidata za svet, pa so bila sporočila s podobno vsebino poslana s telefonske številke nekdanjega predsednika Romana Dobnikarja, so pojasnili na AZS." | Foto: STA/Nebojša Tejić "Na začetku so bila ta sporočila anonimna, na večer pred volilnim kongresom EA, kjer je imela AZS tudi kandidata za svet, pa so bila sporočila s podobno vsebino poslana s telefonske številke nekdanjega predsednika Romana Dobnikarja, so pojasnili na AZS." Foto: STA/Nebojša Tejić

Na začetku so bila ta sporočila anonimna, na večer pred volilnim kongresom EA, kjer je imela AZS tudi kandidata za svet, pa so bila sporočila s podobno vsebino poslana s telefonske številke nekdanjega predsednika Romana Dobnikarja, so pojasnili na AZS.

Gregor Benčina, nekdanji predsednik zveze, je bil kandidat za svet EA na kongresu 22. aprila v Beogradu, kjer pa ni bil izvoljen.

Slovenska atletika se mora ukvarjati s prihodnostjo, ne preteklostjo

Feguš je dejal, da je primer prevzela etična komisija Olimpijskega komiteja Slovenije, ki je zadevo predala tudi organom pregona. Zaključil je, da se AZS in slovenska atletika ne sme več ukvarjati s preteklostjo in z omenjenimi anonimkami, ampak s prihodnostjo slovenske atletike.

Anita Horvat
Sportal Anita Horvat zmagala na Poljskem
Veronika Sadek
Sportal Veronika Sadek tretja v Nemčiji
Kristjan Čeh
Sportal Izjemen met Čeha! Tako daleč ni nihče vrgel že 15 let.
Ne spreglejte