Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
16. 6. 2023,
20.30

Osveženo pred

10 mesecev, 3 tedne

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Yellow 6,10

Natisni članek

met diska Kristjan Čeh Kristjan Čeh atletika

Petek, 16. 6. 2023, 20.30

10 mesecev, 3 tedne

Kristjan Čeh

Izjemen met Čeha! Tako daleč ni nihče vrgel že 15 let.

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Yellow 6,10

Slovenski atletski šampion Kristjan Čeh je v metu diska z 71,86 metra postavil najboljši izid na svetu v zadnjih 15 letih.

Jakob Ingebrigtsen
Sportal Osem najboljših izidov, Warholm in Ingebrigtsen navdušila publiko

Svetovni prvak Kristjan Čeh je na atletskem mitingu bronaste serije v estonskem mestu Johvi v metu diska zmagal z 71,86 metra, postavil slovenski rekord ter izid sezone na svetu in je sedaj izenačen na četrtem mestu v zgodovini discipline. Pred njim so v zgodovini sedaj le še s 74,08 metra Nemec Jürgen Schult, ki je svetovni rekord postavil šestega junija leta 1986 v Neubrandenburgu, Litovec Virgilijus Alekna (73,88 m leta 2000) in njegov trener Estonec Gerd Kanter (73,38 m leta 2006)

Kristjan Čeh | Foto: Blaž Weindorfer/Sportida Kristjan Čeh Foto: Blaž Weindorfer/Sportida Najboljši slovenski športnik lanskega leta je izenačen na četrtem mestu v Rusom Jurijem Dumčevim (71,86 m leta 1983) in Švedom Danielom Stahlom. Slednji je nekdanji svetovni prvak in aktualni olimpijski zmagovalec, 71,86 metra pa je vrgel 29. junija 2019. Stahl je bil na petkovem mitingu drugi (71,45 m).

"Postavil sem svoj nov osebni rekord in seveda s tem nov državni rekord. Bila je res stabilna serija. Trije meti so šli čez 71 metrov, kar samo še potrjuje mojo dobro formo. Mislim, da bi disk lahko letel še malo dlje, ampak sem najdaljšega malo zgrešil. Še malo pa bo prišel še večji in daljši met," je po dosežku kariere povedal Ptujačan. 

Zdaj ga čaka nastop na evropskih igrah. "Znova si želim narediti eno dobro predstavo ter vreči daleč, tako kot sem pokazal danes. Sledi diamantna liga v Stockholmu, kjer se bom prvič srečal z Alekno. Res komaj čakam. Devetega julija bom znova nastopil v Sloveniji. V Mariboru bo tekma državnega prvenstva. Res se veselim nove tekme v domačem okolju."

Anita Horvat
Sportal Horvatova slavila z osebnim rekordom, Čeh se je pritožil, Filipičeva tretja
Ne spreglejte