Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
25. 7. 2015,
20.33

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Robert Renner atletika Maja Mihalinec

Sobota, 25. 7. 2015, 20.33

7 let, 12 mesecev

Renner in Mihalinčeva z naslovom DP, a brez norme na SP

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Robert Renner je prvi dan DP v atletiki v Novi Gorici zmagal v skoku s palico s 5,45 m, norme (5,65 m) za nastop na SP, ki bo v drugi polovici avgusta v Pekingu, pa mu ni uspelo doseči.

Renner bi, če bi izpolnil normo za SP, popravil tudi svoj slovenski rekord (5,62 m), ki ga je dosegel 10. februarja 2013 v Franciji. Na višini 5,65 m je bil trikrat neuspešen.

"Na višini 5,65 m sem imel tako palico, da bi letvici preskočil, četudi skok ne bi bil tehnično popoln. Toda ko sem prišel na zadnjo višino sem bil že zelo utrujen. Že na začetni višini sem imel težave in sem jo preskočil šele v tretjem skoku. Z Andrejem Poljancem sva sama ostala na višjih višinah in nisem imel toliko premora med skoki, kot bi si želel. Vem tudi, da bo šlo bolje, več skokov bom imel na teh višinah, kot sem jih imel danes. Na 5,25 m še nikoli nisem začel tekme. Bil sem zelo samozavesten in moj edini cilj je letos ostala norma za SP. Časa je vedno manj, najprej jo bom skušal doseči prihodnji teden na balkanskem prvenstvu, potem pa bom gotovo imel še eno tekmo," je povedal Renner (Kladivar).

"Če bi bila malo močnejša konkurenca, bi gotovo tekla še nekaj hitreje."

Maja Mihalinec (Velenje) je na 100 m dosegla osebni rekord in z 11,44 za 11 stotink zaostala za normo za nastop na SP.

"Ta konec tedna je zame zelo naporen. Še v četrtek sem tekla na 200 m. Nimam prave sreče letos s pogoji in vetrom. Toda ves čas sem že blizu normi za SP. Danes sem zadovoljna, že od prve tekme letos sem čakala na osebni rekord, ki sem ga končno izboljšala. Če bi bila malo močnejša konkurenca, bi gotovo tekla še nekaj hitreje. Imam pa še nekaj tekem pred sabo in sem optimistična, da bom dosegla normo. Upam, da se bo to zgodilo že jutri na 200 m," pa je dejala Mihalinčeva.

Janežič pred Žumrom

Luka Janežič (Kladivar) je v teku na 100 m z 10,50 ugnal favoriziranega Jana Žumra (Mass, 10,59) in s tem dokazal, da je štiri tedne pred svetovnim prvenstvom v Pekingu v dobri formi; je najhitrejši pri nas na 100, 200 in 400 m, na slednji razdalji pa je že v začetku meseca v Velenju izpolnil normo za SP. "Tri, štiri tekme sem imel na 400 m zapored v zadnjem času. Zato sem nastopil na 100 m, tudi zaradi treninga hitrosti. Nisem pričakoval, da bom zmagal, menil sem, da bo najhitrejši Žumer. Zato sem zelo vesel uspeha. V ponedeljek bom izvedel, če bom nastopil na diamantni ligi v Stockholmu, če ne bom, pa bom odpotoval na balkansko prvenstvo," je povedal Janežič.

Špilerjeva slavila v metu kladiva

V metu kladiva je bila deset metrov pred tekmicami Barbara Špiler (Brežice, 63,25 m). Letos je orodje že vrgla do 69,08, kar je manj kot meter pod normo (70,00 m) za SP v Pekingu. Saša Babšek (Slovenska Bistrica), ki je premagala Snežano Vukmirović (Mass) na atletskem pokalu Slovenije, je v troskoku slavila tudi na DP (13,25 m). Vukmirovičeva, v tej sezoni je imela veliko težav tudi s poškodbo mišice, tako ni ubranila naslova in je bila tretja (13,06 m). Babškova je v peti seriji s 13,25 m s tretjega mesta napredovala na prvo, vendar je le za centimetre prehitela od prve serije vodilno Petro Koren (13,24 m).

Mišmaševa po šprintu v ciljni ravnini pred Romanovo

V teku na 1500 m je dvoboj dveh najboljših tekačic srednjih prog zadnjih let v Sloveniji pripadel obetavni Maruši Mišmaš, ki je v ciljni ravnini silovito pospešila in brez težav prehitela izkušeno nekdanjo dvoransko evropsko podprvakinjo Sonjo Roman, ki je večji del tek narekovala ritem. Mišmaševa je tekla 4:25,70, Romanova pa 4:26,35. Med atleti je na tej razdalji naslov ubranil Jan Petrač (Mass, 3:52,68).

Na 100 m ovire je v odsotnosti poškodovane Marine Tomić zanesljivo slavila Joni Tomičič Prezelj (Olimpija), polfinalistka mlajšega članskega EP. Marina Tomić in Snežana Vukmirović sta napovedali nekaj nastopov v drugi polovici sezone, njuna cilja pa sta olimpijski normi za igre prihodnje leto.

Zupančič slavil z osebnim rekordom

Med atleti je na visokih ovirah državnega rekorderja Damjana Zlatnarja, ki sicer že nekaj časa ne vadi več na najvišji ravni in je zaposlen na Atletski zvezi Slovenije, ugnal Gregor Kokalovič (Krka), lanski državni prvak na 100 in 200 m.

V suvanju krogle je z osebnim rekordom slavil Blaž Zupančič (Mass), ki je presegel 18 m (18,13 m). Na 400 m sta bila najboljša Maja Pogorevc (Slovenj Gradec, 54,92) in Jernej Jeras (Mass, 48,42). Domačin Urban Čehovin je slavil v skoku v daljino (7,16 m), v skoku v višino Maruša Černjul (Kladivar, 1,73), v metu kopja pa je v odsotnosti rekorderja Matije Kranjca in obetavnega mladinca Matije Muharja slavil Blaž Marn (Kranj, 73,14). Na 5000 m sta slavila Neja Kršinar (papež, 17:47,65) in Rok Puhar (Triglav, 15:11,28), v metu diska pa Veronik Domjan (Ptuj, 53,41 m).

Ne spreglejte