SiolNET. Sportal Atletika
3,38

termometer

  • Messenger
  • Messenger
Thomas Röhler po izjemnem dosežku

Njegovo kopje je poletelo tako daleč, da bi skoraj zadelo snemalca #video

3,38

termometer

Nemec Thomas Röhler je na uvodnem mitingu diamantne lige v Dohi poskrbel za vrhunec dneva. Njegovo kopje je poletelo kar 93,90 metra, hkrati pa ni dosti manjkalo, da bi povzročil katastrofo.

Najbrž nihče ni pričakoval, da bo olimpijski prvak Thomas Röhler na uvodnem mitingu diamantne lige kopje vrgel tako daleč, še najmanj pa snemalec, ki je dogajanje snemal z druge strani zelenice. Snemalec je, prepričan, da snema z varnega mesta, nič hudega sluteč mirno stal tik za linijo, ki označuje 95 metrov. Tako daleč namreč nihče ni vrgel kopja že od leta 1993.

K sreči ga tudi 26-letni Nemec ni, saj bi v tem primeru lahko poročali o tragičnem dogodku. Röhler je kopje vrgel 93,90 metra, tako da je pristalo le dober meter od snemalca. Čeprav je cona, ki označuje veljaven met, pri tej dolžini zelo široka, pa je Nemčevo kopje letelo naravnost v smeri snemalca.

Tega tudi sam ni pričakoval

Röhler, ki je lani v Riu osvojil zlato, pred tem pa ni posegal po medaljah na največjih tekmovanjih, je priznal, da tudi sam ni pričakoval tako dolgega meta. "Na samem začetku sezone tega vsekakor nisem pričakoval. Zdaj sem drugi najboljši vseh časov. Mislim, da bom potreboval nekaj dni, da bom to dojel," je po zmagi dejal atlet, ki je postavil nemški rekord, rekord diamantne lige in šesti najboljši dosežek vseh časov.

Na večni lestvici se je zavihtel na drugo mesto. Vseh pet najdaljših dosežkov si namreč lasti svetovni rekorder Jan Železni. Čeh je svetovni rekord, ki znaša 98,48 metra, postavil 25. maja 1996.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 212
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin