Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
3. 12. 2019,
9.51

Osveženo pred

4 leta, 4 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,04

Natisni članek

diamantna liga Yohan Blake

Torek, 3. 12. 2019, 9.51

4 leta, 4 mesece

Yohan Blake

Jamajški zvezdnik okrcal vodilne osebe svetovne atletike

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,04
Yohan Blake Kingston 2017 | Yohan Blake bo prihodnje leto na diamantni ligi pogrešal tek na 200 m. | Foto Reuters

Yohan Blake bo prihodnje leto na diamantni ligi pogrešal tek na 200 m.

Foto: Reuters

Jamajški atlet Yohan Blake je na promocijskem dogodku v Indiji močno okrcal vodilne osebe Svetovne atletike, prej Iaaf, zavoljo črtanja določenih disciplin iz programa diamantne lige v letu 2020. Prihodnje leto na seriji atletskih mitingov na najvišji sceni ne bo nekaterih "temeljnih atletskih disciplin", kot je tek na 200 m.

Atletika mivka troskok
Sportal IAAF iz diamantne lige izločila štiri discipline

Poleg te šprinterske preizkušnje so iz programa diamantne lige odpadli tudi tekmovanja v disku in troskoku ter v teku na 3000 metrov z zaprekami.

"Črtanje določenih disciplin iz programa diamantne lige je zelo neumna poteza. Atletiko moramo okrepiti, s takšnimi in podobnimi potezami pa jo samo ubijamo," je med drugim na ponedeljkovem promocijskem dogodku v Mumbaiu dejal 29-letni Yohan Blake, ki je večino svoje kariere "preživel v senci" svojega slovitega in zdaj že upokojenega rojaka ter enega največjih zvezdnikov mednarodnega športa Usaina Bolta.

Mitingi bodo dolgi le poldrugo uro

Blake je najbolj zablestel na svetovnem prvenstvu v južnokorejskem Daeguju 2011, ko je v kraljevski atletski disciplini osvojil odličje najbolj žlahtnega leska. V svoji vitrini ima tudi dve zlati olimpijski kolajni iz štafetnih tekov na 4 x 100 metrov, obe kolajni je osvojil kot član jamajške reprezentance v Londonu 2012 in Rio de Janeiru 2016.

Blake je bil večino svoje kariere v "medijski senci" rojaka Usaina Bolta. | Foto: Getty Images Blake je bil večino svoje kariere v "medijski senci" rojaka Usaina Bolta. Foto: Getty Images

Drugo leto bo diamantna liga doživela določeno preobrazbo, mitingi pa bodo dolgi le uro in pol. Na prvih 12 mitingih bo v programu po šest disciplin, finalni miting pa se bo z vsemi 24 disciplinami - po 12 v ženski in moški konkurenci - odvil v 150 minutah.

Druge atletske discipline bodo organizatorji mitingov lahko pripravili po svojem izboru poljubno izven televizijskega prenosa in tudi izven stadiona.

Diamantna liga Monako 2017
Sportal Diamantna liga leta 2020 s 15 prizorišči
Ne spreglejte