SiolNET. Sportal Atletika
0,30

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Horvatova in Rudolf za bron na SP štafet prejela po 2000 evrov

0,30

termometer

Anita Horvat
Foto: Reuters

Slovenska rekorderja Anita Horvat in Žan Rudolf sta 1. maja na svetovnem prvenstvu štafet v poljski Šleziji v teku mešanih štafet na 2 X 2 X 400 m osvojila bronasto medaljo (3:41,95). Medalji bodo organizatorji poslali po pošti, na sprejemu po današnji vrnitvi v domovino jima je Atletske zveze Slovenije za nagrado že podelila po 2000 evrov.

Anita Horvat Žan Rudolf Sportal Horvatova in Rudolf bronasta na SP

Neolimpijska štafeta 2 X 2 X 400 m je bila po letu 2019 na programu teh SP, ki potekajo od leta 2015, šele drugič. Tekmovalca sta izmenično dvakrat pretekla 400 m, med nastopoma pa sta imela manj kot minuto za počitek, ko je eden izmed njiju nastopal. Zmagala je Poljska pred Kenijo, 16 stotink je na koncu ločilo Slovenca od srebra. Horvatova in Rudolf sta bila prva, ki sta slovenska atleta, ki sta nastopila na štafetnih prvenstvih.

"Pred startom nisem vesela, kaj lahko pričakujem in kako se bo moje telo odzvalo, saj je treba v zelo kratkem razmaku dvakrat preteči 400 m. Vedela sem, da bo težko, a na koncu nisem bila tako utrujena, kot sem menila prej. Po ogledu posnetka sem videla, da bi lahko prvi krog še malo hitreje pretekla. Kljub temu sem zadovoljna," je dejala Horvatova.

Koledarja tekem za poletno sezono še nima, njen cilj pa nastop na olimpijskih igrah v Tokiu. Sedaj bo nadaljevala treninge, tako za tek na 400 kot na 800 m.

"Norma za OI je zelo visoka"

"Že prej sem gledal SP v štafetah in mi je bila to motivacija in cilj, da tudi sam nastopim. Vedel sem, da lahko v štafeti, v kateri sva tekla na Poljskem, tekmovalci v tekih na 800 m dobro nastopijo ter da lahko z Anito osvojiva medaljo. To nama je tudi uspelo in sem vesel, dobra popotnica za olimpijsko sezono," pa je povedal ponudnik nastopa Rudolf.

Anita Horvat Žan Rudolf sta osvojila bronasto medaljo v teku mešanih štafet na 2 X 2 X 400 m. Anita Horvat Žan Rudolf sta osvojila bronasto medaljo v teku mešanih štafet na 2 X 2 X 400 m. Foto: Peter Kastelic/AZS

Maja ga čakajo še treningi. "Ni veliko tekem v tem mesecu, norma za OI je zelo visoka, preseči bom moral svoj državni rekord. Načrtujem pa, da bom prišel po točkah na svetovni lestvici na OI, sedaj sem še na želenih mestih. Prvo naslednjo tekmo bom imel 2. junija na Švedskem, potem pa bom nastopil na DP, takoj nato pa v Turkuju na Finskem," je dodal Rudolf.

"Po tem, ko je marca letos v Torunu, prav tako na Poljskem, Tina Šutej osvojila srebro na dvoranskem EP, smo osvojili še eno medaljo na veliki članski tekmi. Zelo podpiram razvoj atletike tudi v teh novih disciplinah. Že lani smo se na AZS odločili, da podpremo štafete od 4 X 100 m naprej. Rezultata, ki sta ga dosegla Horvatova in Rudolf, ne gre podcenjevati, saj so vsi imeli možnost, tekla pa sta tudi zelo hitro," je pojasnil predsednik AZS Roman Dobnikar.

Dodal je, da štafete vidi kot dobro pripravo in širitev nabora vrhunskih atletinj in atletov, tako zaradi skupnih priprav kot večjega medsebojnega sodelovanja trenerjev.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin