SiolNET. Sportal Atletika
0,63

termometer

  • Messenger
  • Messenger
dvoranski atletski miting, berlin in Nehvizdy

Maja Mihalinec Zidar do prestižne zmage v Berlinu

0,63

termometer

Maja Mihalinec
Maja Mihalinec Zidar je zmagala na prestižnem mitingu v Berlinu. Foto: Peter Kastelic/AZS

Maja Mihalinec Zidar je zmagala v teku na 60 m na prestižnem dvoranskem atletskem mitingu v Berlinu, ki šteje za srebrno svetovno serijo. S 7,23 sekunde je izenačila svoj najboljši letošnji izid in le dve stotinki zaostala za osebnim rekordom. Druga je bila Nemka Lisa Mayer (7,26), tretja pa Grkinja Rafailia Spanoudaki Hatziriga (7,27). Neja Filipič do zmage na mitingu v češkem mestu Nehvizdy.

Tina Šutej Sportal Tina Šutej na Češkem dosegla tretji izid sezone na svetu

"Vesela sem zmage v močni in precej izenačeni konkurenci. Zadovoljna sem tudi z doseženim časom, že na začetku sezone sem povsem blizu osebnemu rekordu. To kaže, da sem dobro pripravljena, bom pa morala izboljšati še nekaj tehničnih podrobnosti. Sedaj se trenerjem Srdjanom Djordjevićem vidiva, da pogledava, kje so težave in kaj je treba še postoriti do naslednjih tekem. Prvo bom imela že v torek v Lievinu, kjer bo še močnejša konkurenca," je po tekmi strnila vtise Mozirjanka.

Mihalinčeva je ugnala Liso Mayer, četrto na dvoranskem evropskem prvenstvu v Beogradu leta 2017. Mihalinčeva je bila nato na naslednjem dvoranskem EP v Glasgowu leta 2019 šesta, prav tako pred dvema letoma pa je v Minsku zmagala na evropskih igrah na 100 m ter bila polfinalistka (12.) na svetovnem prvenstvu v Dohi na 200 m.

"Na treningih sem letos napredovala v startnem položaju, ampak mi dobrega začetka še ni uspelo povsem narediti na tekmah. Zaradi tega imam tudi nekaj težav v srednjem delu pri prehodu v pravi položaj telesa. Končna hitrost je sicer že sedaj dobra, a je nekaj rezerv tudi še v zadnjem delu. Verjamem, da se bo tudi to popravilo, ko bom nekoliko bolj spočita," je dodala Maja Mihalinec Zidar.

Filipičeva ob zmagi blizu osebnemu rekordu

Neja Filipič je zmagala na dvoranskem atletskem mitingu v češkem kraju Nehvizdy, v skoku v daljino so ji namerili 6,45 m. Maruša Černjul, druga slovenska predstavnica na tekmi bronaste svetovne serije, je bila druga v skoku v višino z 1,84 m. Filipičeva je skočila 6,08 m, nato pa nadaljevala s 6,26 in 6,45 m, končala pa s 5,97 m, prestopom in 6,13 m. Druga je bila domačinka Linda Sucha (5,96 m).

Neja Filipič je zmagala na Češkem. Neja Filipič je zmagala na Češkem. Foto: Reuters

"Kar zadovoljna sem, ker je bila to prva tekma po dolgem času v skoku v daljino in sem le za 15 cm zgrešila osebni dvoranski rekord. Lahko bi še bolje skočila, a sem prvič po dolgem času skakala iz dolgega zaleta. Imam v 'nogah' daljše skoke, to sem čutila, a nisem trenirala te discipline, le nekaj skokov med vadbo sem opravila ta teden," je povedala Filipičeva, ki bo naslednjo soboto v Novem mestu na državnem prvenstvu tekmovala tudi v "svoji" disciplini, troskoku.

Med atleti je zmagal Britanec Reynold Banigo (7,73 m). "Bilo nas je skupaj šest v skoku v daljino, po tri dekleta in fantje, skakali pa smo skupaj v serijah. Naši dosežki so šteli tako posamično kot v parih. Vsaka tekmovalka je dobila svojega partnerja za seštevek, pomembna pa je bila čim manjša razlika med osebnim rekordom in daljavo na tekmi. Bila sem v paru z Reynoldom Banigom in sva zmagala tudi v tej neobičajni konkurenci," je dodala Filipičeva.

"Še vedno imam težave v zaletu in upam, da jih bom čim prej odpravila," je po drugem mestu dejala Černjulova. "Še vedno imam težave v zaletu in upam, da jih bom čim prej odpravila," je po drugem mestu dejala Černjulova. Foto: Peter Kastelic/AZS

Černjulova po drugem mestu: Še vedno imam težave v zaletu

V skoku v višino je zmagala Levern Spencer iz Svete Lucije v Karibih; vseameriška prvakinja in šesta na olimpijskih igrah v Riu de Janeiru je preskočila 1,86 m.

"Z nastopom nisem zadovoljna. Preskočena višina sploh ni slaba glede na tehnično slabo izvedene skoke. Še vedno imam težave v zaletu in upam, da jih bom čim prej odpravila," je povedala Černjulova, ki je 1,75 in 1,81 zmogla v prvih skokih. Višino 1,78 m je izpustila, 1,84 m pa je preskočila v drugem poskusu. Celjanka je nato skakala na zmagovalni višini tekme (1,86 m), a je letvico trikrat podrla.

Maruša Mišmaš Sportal Odličen prvi letošnji nastop najboljše slovenske atletinje Tina Šutej Sportal Šutejeva je pričakovala več, Mihalinčeva zadovoljna, Filipičeva pa jezna Jaroslava Mahučih Sportal Izjemen dosežek ukrajinske najstnice

 

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 2
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin