SiolNET. Sportal Atletika
0,12

termometer

  • Messenger
  • Messenger
Državno dvoransko prvenstvo v Novem mestu

Šutejeva je pričakovala več, Mihalinčeva zadovoljna, Filipičeva pa jezna

0,12

termometer

Tina Šutej | Tina Šutej je na začetku sezone pokazala dobro formo. | Foto: Peter Kastelic/AZS
Tina Šutej je na začetku sezone pokazala dobro formo. Foto: Peter Kastelic/AZS

Tina Šutej (Kladivar) je prvi dan kvalifikacij za državno dvoransko atletsko prvenstvo v Novem mestu v skoku s palico zmagala s 4,51 metra. Maja Mihalinec Zidar (Mass) je na 60 metrov slavila s 7,23 sekunde, Lovro Mesec Košir (Mass) pa je na 400 m s 47,05 izpolnil normo (47,60) za marčevsko dvoransko evropsko prvenstvo v Torunu.

Jure Grkman Sportal Tri norme za dvoransko EP na Dunaju

V troskoku je Neja Filipič (Mass) skočila 13,53 metra. Nick Kočevar (Mass) je na 60 m zmagal s 6,78 sekunde, 400 m Maja Pogorevc (SLG) s 54,60, Vid Botolin (Kladivar) pa na 1500 m s 3:50,19.

Slovenska rekorderka Šutejeva je na svoji prvi tekmi v tem letu skakala le na štirih višinah, 4,20 in 4,51 metra je zmogla v prvih poskusih, 4,41 m pa v drugem. Le na 4,61 metra je letvico trikrat podrla, a dokazala, da je v dobri formi v zimi, ko bo vrhunec marca na dvoranskem evropskem prvenstvu v poljskem Torunu.

"EP je glavni cilj zime, imam smele načrte in si želim na tem tekmovanju osvojiti medaljo. Bom pa morala na naslednjih tekmah priti na raven prejšnje sezone, da pridem na višine okrog 4,70 m in se tam ustalim ali skačem še kaj več," je napovedala Šutejeva.

"Mogoče sem danes pričakovala 4,60 m ali celo kaj več. Ko sedaj po tekmi pomislim, sem vseeno dosegla dober izid za začetek sezone in sem zadovoljna. Skoki som bili solidni, niso še vrhunski, ampak je steklo. To je bila namreč moja prva tekma po lanski poškodbi in sem bila malo nervozna pred nastopom tudi zaradi tega. Po poškodbi lani septembra sem imela premor, trajal je šest tednov in šele oktobra sem začela znova trenirati. Vse je šlo potem po načrtih, saj nisem imela nobenih zdravstvenih težav," je dodala Šutejeva.

Maja Mihalinec | Foto: Peter Kastelic/AZS Maja Mihalinec Foto: Peter Kastelic/AZS

Mihalinčeva še nikoli ni začela tako hitro

Maja Mihalinec Zidar je že v kvalifikacijah na 60 m tekla 7,31, v finalu pa je bila še skoraj desetinko hitrejša. Druga je bila Zala Istenič s 7,51, tretja Kaja Debevec (Mass, 7,67).

"Zelo sem zadovoljna, tako hitro še nisem začela sezone, nisem bila daleč od osebnega rekorda. Že na treningih sem videla, da sem dobro pripravljena, nisem pa mogoče še pričakovala, da bom že tako hitra, kot sem bila danes. Nekoliko bolj sem se pri vadbi posvetila izboljšanju maksimalne moči, posebej startom, pri teh imam še vedno nekaj rezerve. Potrdila sem normo za dvoransko EP, na Poljskem želim najmanj ponovitev finalnega nastopa s prejšnjega tovrstnega tekmovanja. To je je najmanj, kar lahko rečem, a smo si tekmice zelo blizu, dnevna forma bo odločala," je napovedala Mihalinčeva.

Tudi med atleti je tako kot Mihalinčeva med atletinjami najkrajšo tekaško razdaljo po pričakovanju prepričljivo dobil Nick Kočevar (Mass), ki je v kvalifikacijah tekel 6,86, v finalu pa 6,78 sekunde. Pod sedmimi sekundami sta tekla še Andrej Skočir (PSČ, 6,96) in Matevž Šuštaršič (Krka, 6,99).

Nick Kočevar se je z osebnim rekordom izkazal v šprintu na 60 metrov. | Foto: Peter Kastelic/AZS Nick Kočevar se je z osebnim rekordom izkazal v šprintu na 60 metrov. Foto: Peter Kastelic/AZS

Filipičeva je jezna na sodnike

Filipičeva je edina presegla oznako 13 metrov, v prvih dveh serijah pa je ostala brez doseženega izida. V naslednjih dveh so ji namerili 13,21 in nato še zmagovitih 13,53 m.

"Kar jezna sem še vedno. En skok, drugi, je bil čez 14 m, vendar ga niso izmerili. Najprej so rekli, da je šlo za prestop, pa sodnica na deski najprej ni našla dokaza, nato naj bi bil odtis na levi strani, a ker odrivam z desno nogo to ne bi bi mogoče. Sodnica je nato dvignila belo zastavico, s so vmes že pograbili mivko na doskočišču in potem seveda ni bilo mogoče izvesti merjenja. Manjkala sta mi še dva poskusa, da bi še stopnjevala dosežke. V prvi seriji sem prestopila, po zapletu v drugem sem v tretjem šla na to, da imam veljaven poskus in je bil nastop tehnično slab, četrti pa je bil že boljši," je povedala Filipičeva.

Maruša Mišmaš Sportal Odličen prvi letošnji nastop najboljše slovenske atletinje

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 1
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin