Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Aleš Žužek

Nedelja,
4. 6. 2017,
8.04

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4,88

Natisni članek

Helene Fischer Nemčija

Nedelja, 4. 6. 2017, 8.04

6 let, 6 mesecev

To je lepotica iz Sibirije, ki je razburila Nemčijo

Aleš Žužek

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4,88
Helene Fischer | Foto Getty Images

Foto: Getty Images

Dve ženski sta bili zadnje dneve glavni temi pogovorov v Nemčiji. Prva je bila nemška kanclerka Angela Merkel in njen nedeljski govor v pivskem šotoru v Münchnu, druga pa v Nemčiji najbolj znana pevska zvezda – Helene Fischer.

In kaj je storila lepa Helena? Preteklo soboto so se na olimpijskem stadionu v Berlinu za nemški nogometni pokal spopadli nogometaši Eintrachta iz Frankfurta in Borussie Dortmund.



Izžvižgana Helena ostala hladnokrvna

Med polčasom, ko sta bili moštvi v slačilnicah, je na zelenico prikorakala Helene Fischer, ki naj bi navijače na stadionu kratkočasila s svojimi uspešnicami.

A namesto ploskanja in krikov navdušenja so navijači Heleno bučno izvižgali. Kljub žvižganju, ki je trajalo nekaj minut, je Fischerjeva svoj nastop profesionalno opravila. 

Nezaželena Helena: Imam trdo kožo in nisem lahkoverna

Naslednje dneve je bilo izžvižganje glavna tema medijev in družbenih omrežij. Oglasil se je tudi naš rojak Fredi Bobič, športni direktor frankfurtskega Eintrachta, ki je poudaril, da Fischerjeva ni imela na pokalnem finalu nič iskati.

Helene, ki je bila kmalu po dogodku gostja v razvedrilni oddaji Thomasa Gottschalka na televiziji RTL, je povedala, da je dogodek ni prizadel, saj ni lahkoverna, prav tako si je v letih nastopanja pridobila trdo kožo. 

 

#helenefischer

A post shared by Helene Fischer (@helenefischer) on

Če bi vedela prej, ne bi prišla

A če bi vedela, kaj se bo zgodilo, ne bi nastopila na berlinskem stadionu, je še povedala pevka, ki jo je občinstvo v Gottschalkovem šovu – za razliko od nogometnih navijačev – pričakalo z bučnim aplavzom.

Kljub žvižgaškemu koncertu Fischerjeva seveda še vedno ostaja kraljica nemške zabavne glasbe. Čeprav številni glasbeni kritiki in mediji nad njeno lahkotno glasbo vihajo nos, žanje uspeh za uspehom.

Leta 2014 so jo navijači nemške nogometne reprezentance, ki se je iz Brazilije vrnila s pokalom svetovnih prvakov, sprejeli lepše:

Ko je bila Helene še Jelena

Lepa pevka ima zanimivo življenjsko zgodbo. Rodila se je avgusta 1984 v sibirskem velemestu Krasnojarsk kot Jelena Petrovna Fišer (Jelena Petrowna Fischer).

Njena starša sta nemškega rodu, pripadnika nemške manjšine, ki se je v času carice Katarine Velike naselila ob Volgi. V času druge svetovne vojne je povolške Nemce Stalin izgnal v Sibirijo. Med pregnanci so bili tudi Helenini stari starši.

Helene Fischer je zaradi priljubljenosti med poslušalci prejela že številne nagrade. | Foto: Getty Images Helene Fischer je zaradi priljubljenosti med poslušalci prejela že številne nagrade. Foto: Getty Images

Prihod v deželo njenih daljnih prednikov

Leta 1988 se je Helena – ki še vedno obvlada tudi ruščino in na koncertih včasih poje ruske ljudske pesmi – skupaj s starši in sestro izselila iz takratne komunistične Sovjetske zveze v Zahodno Nemčijo.

Vzpon k zvezdam

Fischerjeva je prvo ploščo izdala leta 2006, preboj med zvezde pa ji je uspel leta 2011. Na začetku bi lahko njeno glasbo opisali kot tipični nemški šlager, pozneje pa jo je bolj približala sodobni pop glasbi.

Ne spreglejte