Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Tina Vovk

Torek,
28. 2. 2017,
7.46

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Yellow 5,25

Natisni članek

oskarji Emma Stone Warren Beatty Matt Damon Meryl Streep Ben Affleck

Torek, 28. 2. 2017, 7.46

6 let, 6 mesecev

Ko največji zvezdniki ostanejo odprtih ust

Tina Vovk

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Yellow 5,25
Oskarji: Warren Beatty | Foto Reuters

Foto: Reuters

Dan po Oskarjih ves Hollywood še vedno govori o največji blamaži, ki se je kadarkoli zgodila na podelitvi zlatih kipcev. Svet je obšla fotografija zaprepadenih zvezdnikov.

Blamaža ob koncu letošnjih Oskarjev se zdi nekaterim oboževalcem tako neverjetna, da so razvili teorijo o tem, da je bila razglasitev napačnega zmagovalca v kategoriji najboljši film zaigrana oziroma narejena namenoma, da bi naredili podelitev bolj zanimivo.

Zanimanje za podelitev vsako leto bolj upada. Letos je bila gledanost najnižja v zadnjih devetih letih, saj si je Oskarje v ZDA na malih zaslonih ogledalo le 39,8 milijona gledalcev. Spet drugi teoretiki zarot so mnenja, da so hoteli z napako zasenčiti uspeh filma Mesečina.


Preberite še:
Ryan se je muzal največjemu spodrsljaju na Oskarjih


Neverjetni trenutek, ko so gledalci v gledališču Dolby, kjer je potekala podelitev, ugotovili, kakšna napaka se je pripetila, so ujele tudi kamere. Svet je obšla fotografija, na kateri zvezdniki, kot so Matt Damon, Meryl Streep in The Rock, od presenečenja kar ne morejo zapreti ust.

Presenečni Ben Aflleck je pogledal proti prijatelju Mattu Damonu, ki je sedel nekaj sedežev in eno vrsto zadaj, Busy Philipps pa nikakor ni mogla zapreti ust podobno kot njena prijateljica Michelle Williams.Medtem so našli krivca za veliko zmešnjavo. To je Brian Cullinan, ki dela pri podjetju Pricewaterhouse Coopers. To podjetje prešteva glasove in poskrbi, da zavojnic z imeni zmagovalcev ne vidi nihče pred podelitvijo. Za vsako kategorijo obstajata dve ovojnici z imenom dobitnika zlatega kipca.

Brian je naredil napako, ko je podeljevalcema - Warrenu Beattyju in Faye Dunaway - namesto kuverte z imenom zmagovalca v kategoriji najboljši film dal v roke kuverto z imenom zmagovalke v kategoriji najboljše glavne igralke. Ker je bila to Emma Stone, sta podeljevalca sklepala, da je zmagovalec film, v katerem je igrala - Dežela La La.

Leonardo je šele lani dobil svojega prvega oskarja. | Foto: Getty Images Leonardo je šele lani dobil svojega prvega oskarja. Foto: Getty Images Leonardovo maščevanje?

Pojavila pa se je še tretja teorija, ki pa je bolj kot ne šala; da je vse skupaj "zakuhal" Leonardo DiCaprio. Prav igralec, ki je podelil oskarja za najboljšo žensko glavno vlogo in je zato imel v rokah kuverto z imenom zmagovalke, je po mnenju nekaterih podtaknil Beattyju napačno kuverto.

Razlog naj bi bilo Leonardovo maščevanje Akademiji, ker je dolga leta ignorirala njegov igralski talent in je šele lani dobil oskarja.

Ne spreglejte