Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
22. 10. 2015,
9.20

Osveženo pred

7 let, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

trgovanje svetovna borza Facebook

Četrtek, 22. 10. 2015, 9.20

7 let, 2 meseca

Ne zamudite priložnosti: Vzemite 50 evrov za trgovanje s ceno delnic Facebooka na svetovni borzi!

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Cena Facebookovih delnic je od začetka leta 2015 do zdaj zrasla za 18,2 odstotka in ekonomisti ocenjujejo, da še vedno obstaja prostor za rast.

Izkoristite ugodne razmere na trgu in vzemite svojih 50 evrov za trgovanje s ceno delnic Facebooka na svetovni borzi. Vzemite svojih 50 evrov tukaj. "Facebook je 12. oktobra objavil novico, da testira nekaj novih funkcij v oglaševanju, s katerimi bi uporabniki lahko opravili nakup neposredno prek Facebookove aplikacije. To je le ena izmed mnogih Facebookovih potez, s katero želi prehiteti Amazon, ki je največje podjetje na področju spletnega nakupovanja. V prihodnosti bodo podjetja lahko ponudila svoje izdelke in storitve kar neposredno prek Facebookovih strani. Nekateri analitiki se bojijo, da bi takšna poteza podjetja lahko resno zmanjšala število mlajših uporabnikov, kar bi lahko negativno vplivalo na cene delnic," pravijo pri FXLiderju. Trije dejavniki, ki kažejo na to, da je pred Facebookom svetla prihodnost: - WhatsApp, - Instagram, - vse višji prihodki od reklam na trgih držav v razvoju. Od aprila do septembra je število aktivnih uporabnikov storitve WhatsApp zraslo za 11 odstotkov oziroma 100 milijonov. Ko je Facebook februarja lani kupil WhatsApp, je njegov ustanovitelj Mark Zuckerberg poudaril visoko rast števila uporabnikov omenjene aplikacije. V trenutku nakupa je aplikacijo uporabljalo 450 milijonov ljudi, številka pa se je povečevala za milijon uporabnikov na dan. Po besedah ustanovitelja Facebooka nikomur do takrat ni uspelo doseči podobnih rezultatov. Facebook je s svojim nakupom prodrl na kitajski trg, ki je eden največjih internetnih trgov na svetu. Instagram in WhatsApp sta na Kitajskem dovoljena, Facebook pa je na seznamu prepovedanih aplikacij. Ob zadnji objavi četrtletnih rezultatov je Zuckerberg izjavil, da bo vložek v WhatsApp unovčljiv, ko bodo dosegli eno milijardo aktivnih uporabnikov. V začetku leta je glavni finančnik podjetja David Wehner napovedal, da bodo kmalu uvedli nove funkcije, s katerimi bodo lahko podjetja neposredno pošiljala sporočila svojim strankam. "Cena delnic Facebooka se je pozitivno odzvala na novico, da je število uporabnikov tega družbenega omrežja dosegla 900 milijonov uporabnikov. Širitev Facebooka na mobilne naprave se je obrestovala vlagateljem in rast cen delnic je samo začetek. Danes to družbeno omrežje prejema 76 odstotkov prihodkov od oglasov na mobilnih napravah. Lani je ta delež znašal 62 odstotkov, kar kaže na to, da Facebook nadaljuje osvajanje trga oglaševanja na mobilnih napravah," navaja FXLider. Instagram deluje kot družbeno omrežje, ki omogoča objavo fotografij samo prek mobilnih naprav. Kot navajajo na svoji internetni strani, je število aktivnih uporabnikov doseglo 400 milijonov. Vzemite svojih 50 evrov za trgovanje s cenami delnic Facebooka tukaj. Rast števila aktivnih uporabnikov in prihodkov pozitivno vpliva na rast cen delnic Facebooka. Ekonomisti napovedujejo, da bi po optimističnem scenariju cena delnic prihodnje leto lahko dosegla vrednost 146 dolarjev. Verjetnejši scenarij napoveduje ceno 111,50 dolarja. Trenutna cena delnic se giblje pri 93,89 dolarja.

Opozorilo o tveganju in izjava o omejitvi odgovornosti Produkti Contracts for Difference (CFD-ji) so produkti s finančnim vzvodom in predstavljajo visoko stopnjo tveganja za vaš kapital, saj se lahko cene hitro obrnejo proti vam. Izgube lahko presežejo vaše vloge, zato ste lahko primorani opraviti dodatna vplačila. Ti produkti morda niso primerni za vse kliente, zato poskrbite za razumevanje tveganja in poiščite neodvisne nasvete. To gradivo ne predstavlja ponudbe oziroma navajanja k transakcijam v kakršnemkoli finančnem instrumentu. FXLider ne prevzema odgovornosti za kakršnokoli uporabo, ki lahko izhaja iz teh izjav, niti za kakršnekoli nastale posledice. Podan ni noben prikaz oziroma zagotovilo natančnosti ali celovitosti teh informacij. Posledično osebe, ki ukrepajo v skladu z njimi, delujejo izključno na lastno odgovornost.

Ne spreglejte