SiolNET. Posel danes Novice
0,66

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Za 307 delovnih mest v Luki Koper prejeli 5.000 prijav

0,66

termometer

Luka Koper
Foto: Ana Kovač

Na razpis Luke Koper za 13 sistemiziranih mest oziroma skupaj 307 delovnih mest so zainteresirani poslali več kot pet tisoč prijav. Večina kandidatov se je prijavila na več delovnih mest hkrati, danes v podjetju prejemajo še prijave, ki so jih postali po pošti.

Uprava Luke Koper je sredi septembra potrdila akcijski načrt za razreševanje problematike delavcev pri izvajalcih pristaniških storitev (IPS). Nato je objavila razpis za 307 delovnih mest, ki se je zaključil v petek. Načrt predvideva, da bodo novi zaposleni zapolnili delovna mesta nekje do konca leta. Upoštevati je namreč potrebno veliko število prijav, obdelavo teh, izvedbo razgovorov, zdravniških pregledov in uvedbo v delu.

Luka Koper dvigalo Posel danes Luka Koper in žerjavisti podpisali socialni sporazum

V Luki ob tem opozarjajo, da se je večina kandidatov prijavila na več delovnih mest hkrati. Zato še ne morejo postreči z natančnim številom, koliko je enkratnih kandidatov. Več informacij bo tako znanih v prihodnjih dneh.

Kot so v sporočilu za javnost zapisali v Luki, bodo v prihodnjih tednih objavili še dva javna natečaja za izbor t. i. zaposlitvenih agencij in za izbor zunanjih pogodbenih podjetij. Podrobnosti bodo znane v prihodnjih dneh, ko bodo znani natančni kriteriji in pogoji za izbor, so dodali.

Luka Koper Posel danes Luka Koper načrtuje 49 milijonov evrov dobička

"Z implementacijo strategije IPS družba vzpostavlja vzdržen poslovni model, ki temelji na treh stebrih, neposredna zaposlitev, najemanje delavcev preko zaposlitvenih agencij in zunanja pogodbena podjetja," so še izpostavili v Luki Koper.

Luka Koper Novice Luka Koper bo sodelovala v veliki vojaški vaji zveze Nato

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 21
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin