SiolNET. Posel danes Novice
1

termometer

  • Messenger
  • Messenger

V Kranjski Gori konec najkrajše zimske sezone v desetih letih

1

termometer

Za RTC Žičnice Kranjska Gora se je v nedeljo zaključila najkrajša smučarska sezona v zadnjem desetletju.

V 89 dneh je tamkajšnja smučišča obiskalo več kot 160.000 zimskih rekreativcev, zabeležili pa so več kot 15 odstotkov slabšo finančno realizacijo kot v sezoni 2010/2011, so sporočili iz omenjene družbe. Sezono izpeljali izključno na umetnem snegu Kot so dodali v obvestilu za javnost, so ob zaključku sezone 2011/2012 ponosni, da jim jo je uspelo izpeljati izključno na umetnem snegu, saj Zgornjesavska dolina v tej zimi ni prejela veliko naravnega snega. Po drugi strani pa je bilo obratovanje smučišča na umetni podlagi povezano tudi z zelo visokimi obratovalnimi stroški, so še razložili.

V družbi obenem upajo, da jim bo prihodnja zimska sezona bolj naklonjena, tako s strani narave z več snega kot tudi vlade, ki bi lahko odobrila dvotedenski termin zimskih šolskih počitnic. "V tovrstnih pogojih bomo lažje odplačevali naše obveznosti," je povedala vodja trženja v RTC Žičnicah Kranjska Gora Klavdija Gomboc.

Intenzivne priprave na poletno sezono že potekajo Po njenih besedah so se v družbi takoj po zaključku zimske sezone začeli intenzivno pripravljati na poletno sezono. S to začnejo konec aprila, zato bodo vmesno obdobje izkoristili za remonte na napravah in promocijske aktivnosti doma in v tujini. V poletni sezoni pa se obiskovalci lahko nadejajo kolesarskega parka, poletnega sankališča in tube ter panoramskih prevozov na vrh Vitranca, je še pojasnila.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin