SiolNET. Posel danes Novice
0,03

termometer

  • Messenger
  • Messenger

V Gorenju število presežnih delavcev znižali na 71

0,03

termometer

Gorenje Velenje
Uprava Gorenja se je zaradi potreb proizvodnje odločila obdržati nekaj delavcev. Foto: Ana Kovač

Vodstvo Gorenja, ki je pred tednom dni napovedalo vročitev odpovedi pogodb o zaposlitvi 86 presežnim delavcem, je odpovedi vročilo 71 zaposlenim. Kot je povedal predsednik sindikata Skei Gorenje Žan Zeba, se je uprava Gorenja zaradi potreb proizvodnje odločila obdržati nekaj delavcev.

Žan Zeba pričakuje, da bo po tritedenskem dopustu, na katerem so trenutno delavci Gorenja, proizvodnja bolj zasedena, zato pa bodo potrebovali 150 delavcev. Po njegovem mnenju bi prav zaradi odpuščanj lahko nastale težave pri novih zaposlitvah.

Gorenje Velenje Posel danes V Gorenju 86 presežnih delavcev, na slabša delovna mesta naj ne bi pristali

Število presežnih delavcev znižali na 71

V Gorenju so v okviru reorganizacije poslovnih procesov sprva predvideli, da bo v matični družbi v Velenju presežnih delavcev 270, nato se je številka znižala na 104, zdaj pa na 71 delavcev.

Na seznamu presežnih delavcev so zaposleni v režijskih službah, ki so vezane na proizvodnjo, kot so skladiščniki, blagovni manipulanti in kontrolorji kakovosti. V postopkih, ki tečejo že dlje časa, je sicer Gorenje nove pogodbe zaradi sprememb v organizaciji, nazivih ali opisih delovnih mest ponudilo 1.393 zaposlenim v režiji. Pri tem so ti zaposleni ohranili obstoječe plače in druge pravice.

V Gorenju, ki je od lani v lasti kitajske korporacije Hisense, so pred časom poudarili, da želijo z reorganizacijo zagotoviti razmere za dolgoročno rast in razvoj ter da reorganizacija in optimizacija poslovanja ne bosta omejeni le na matično podjetje, temveč bodo v omenjene procese vključene tudi vse hčerinske družbe ter poslovne enote v tujini.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin