Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
5. 3. 2018,
18.28

Osveženo pred

6 let, 1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,42

Natisni članek

terme

Ponedeljek, 5. 3. 2018, 18.28

6 let, 1 mesec

Terme Olimia odprle prvi del prenovljene Termalije #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,42

Terme Olimia so v sredo odprle prvi del prenovljene Termalije, ki so ga poimenovali Termalija Family Fun, kar pomeni, da je namenjen družinam z majhnimi otroki. Kot je povedal direktor Florjan Vasle, se z novo ponudbo zdaj lahko primerjajo z avstrijskimi zdravilišči. Drugi del prenove Termalije bo dokončan do junija.

Video: Planet TV


Celotno naložbo v obnovo kompleksa Termalija je Vasle ocenil na 10 milijonov evrov. Terme Olimia to naložbo financirajo z lastnimi in bančnimi sredstvi, nepovratnih sredstev pa pri tej naložbi ni.

Nova Termalija bo s privlačno in novo ponudbo zagotovo prestavila mejnike na področju vodnih doživetij in postavila nove, višje standarde na tem področju, je ocenil Vasle. Termalija Family Fun je prvenstveno namenjena družinam z otroki, Termalija Relax pa bo prikrojena za vse tiste željne sprostitve in rekreativnega plavanja. V tem delu Termalije, katerega gradnja se bo začela ta mesec, bodo notranji in zunanji bazen s podvodnimi masažami, slap in počasna reka, vroči jacuzzi, masaže, tepidarij in Kneipp bar.

Termalije | Foto: STA , Foto: STA , Prvi del obnovljene Termalije po Vasletovi oceni predstavlja doslej še neviden svet vodnih avantur, ki nudi zabavo za celotno družino. V njej je vodna oaza z notranjim in zunanjim bazenom ter amfiteatrom, ob kateri je velik prostor za otroško rajanje z vodnimi pištolami, širokimi tobogani in plezalnimi mrežami. Sestavljata jo tudi avanturistična tobogana Fun&Splash in plezalna stena nad bazenom s slapovi.

"Digitalna generacija je vedno bolj zahtevna in išče še več, kajti njim ne zadostuje samo kopanje v bazenu," je opozoril Vasle. Tako jim bo zunaj bazena na voljo med drugim še multidimenzionalno doživetje v 7D kinu, interaktivne igre, igralne konzole, elektronska košarka in interaktivna tla.

Najmlajšim bo na voljo igralnica z inovativnimi igrali, poligonom, stenskimi vzponi, suhim bazenom z žogicami, labirintom za premagovanje ovir in otroškimi plezali. V delu, poimenovanem Baby Fun, pa bodo lahko dojenčki čofotali in se igrali v bazenu z mivko in v zunanjem bazenu s posebnim senčnim jadrom za varnejše kopanje v poletnem času. Mamam bodo na voljo posebni prostori za dojenje, previjanje in pripravo otroške hrane, celotne družine pa bodo lahko počivale v družinskem počivališču.

Svet savn je bogatejši za veliko programsko savno Teater vetra, ki sprejme več sto ljudi hkrati, v sklopu druge faze prenove pa bosta dodani še dve savni z inovativnim programskim počivališčem ob kaminu.

Na vprašanje, koliko bo stal vstop v prenovljeno Termalijo, je Vasle odgovoril, da se cene ne bodo dvignile, dokler prenova ne bo končana v celoti.

Vodilni partner pri prenovi Termalije je družba Lesnina MG, za arhitekturo pa je poskrbel Milan Tomc iz arhitekturnega biroja Enota. Dejal je, da je to bila za njih v Podčetrtku doslej najzahtevnejša gradnja, saj je vodstvo Term Olimia želelo inovativne rešitve, ki v Sloveniji še niso znane. Nova Termalija bo tako uporabna vse leto, med drugim ima tudi strešno zasteklitev in naravno prezračevanje, je še dejal Tomc.

Ne spreglejte