Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
14. 11. 2014,
18.12

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Portorož hotel

Petek, 14. 11. 2014, 18.12

6 let, 7 mesecev

Štirje portoroški hoteli v roke Hrvatom (video)

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Družba Hoteli Bernardin je za prodajo štirih hotelov Metropol Resort v Portorožu sklenila posel s hotelskim turističnim podjetjem Hoteli Cavtat, katerega večinski lastnik je Liburnia Riviera Hoteli.

Družbi sta podpisali kupoprodajno pogodbo, ki bo stopila v veljavo s potrditvijo na skupščini 16. decembra.

Hoteli Cavtat so kupec vseh štirih hotelov, in sicer Grand hotela Metropol, Hotela Lucija, Hotela Roža in Hotela Barbara, ki skupaj razpolagajo s 461 sobami in plažnimi objekti, so sporočili iz Hotelov Bernardin.

Novi lastnik bo nadaljeval opravljanje dosedanje dejavnosti Novi lastnik bo nadaljeval opravljanje gostinske in hotelirske dejavnosti, zato bodo posel izpeljali s postopkom izčlenitve Metropol Resorta iz družbe Hoteli Bernardin. Po navedbah Hotelov Bernardin je za kupca in prodajalca to najbolj varen in učinkovit način sklenitve posla, ki bo omogočil neprekinjeno poslovanje hotelov.

Zaposleni bodo ohranili svoja delovna mesta Transakcija vključuje tudi prevzem 69 zaposlenih v omenjenih hotelih, ki bodo ohranili svoja delovna mesta, vključno z obstoječimi pravicami, ki izhajajo iz pogodb o zaposlitvi. Kupec bo strateško vlagal v razvoj hotelske infrastrukture in druge razvojne projekte Metropol Resorta, zatrjujejo v portoroški družbi.

Kot spominjajo, je prodaja Metropol Resorta skladna z aktivnostmi finančnega prestrukturiranja družbe in bo podjetju omogočila razdolževanje ter s tem bistveno nižjo stopnjo zadolženosti, kar bo imelo pozitiven vpliv na nadaljnje tekoče poslovanje, ohranjanje delovnih mest in boljšo razvojno sposobnost pri uresničevanju zastavljenih ciljev.

Prevzem v začetku prihodnjega leta? Glede na nadaljnje postopke je mogoče pričakovati izvedbo posla in prevzem hotelov v prvem četrtletju prihodnjega leta, so še zapisali v sporočilu za javnost.

Informacije o prodaji hotelskega kompleksa v središču Portoroža hrvaški družbi so zaokrožile že prejšnji teden. Kot so pred tem poročale Primorske novice, je za omenjene hotele do izteka roka sredi avgusta prišlo osem zavezujočih ponudb. Poslalo jih je pet vlagateljev, prispele pa so iz Evrope in Rusije.

Končna cena ni znana Skupna zastavljena okvirna cena hotelov je bila 29,6 milijona evrov. Cena Grand Hotela Metropol je bila 11,5 milijona evrov, Hotela Lucija 12,5 milijona evrov, Hotela Roža 4,1 milijona evrov ter Hotela Barbara 1,5 milijona evrov. Kakšna je bila končna dogovorjena cena, ni znano.

Konec marca so Hoteli Bernardin z bankami upnicami sklenili dogovor o reprogramu bančnih posojil. Že takrat so v družbi, ki načrtuje dolgoročno poslovno in finančno prestrukturiranje, napovedali začetek aktivnosti za prodajo posameznih hotelov.

Hoteli Bernardin so lani sicer ustvarili 37,5 milijona evrov prihodkov, kar je 0,3 odstotka več kot leto prej, čista izguba pa se je z 12 milijonov evrov v letu 2011 znižala na 2,1 milijona evrov.

Ne spreglejte