SiolNET. Posel danes Novice
0,01

termometer

  • Messenger
  • Messenger

SBC išče podjetja, ki v spopadu s koronavirusom najbolj blestijo

0,01

termometer

korona delo pisarna
Foto: Getty Images

Klub slovenskih podjetnikov z vseslovenskim natečajem išče izzivalce krize – slovenska podjetja in podjetnike, ki krizo covid-19 premagujejo tako, da pomagajo reševati družbene probleme, ki jih je povzročila pandemija.

Klub slovenskih podjetnikov (SBC) je začel zbirati prijave za natečaj Izzivalci krize. Gre za natečaj, s katerim želi klub nadpovprečno uspešnih slovenskih podjetij identificirati ter javnosti predstaviti slovenska podjetja in podjetnike, ki kljubujejo vsesplošni negotovosti in so se na krizo covid-19 odzvali tako, da pomagajo reševati akutne družbene probleme.

Goran Novković, izvršni direktor SBC, poudarja: "Skrajna negotovost, popolna nepredvidljivost dogodkov in pesimistične napovedi so terjale nepredstavljive človeške in organizacijske napore, predvsem pa iznajdljivost, prožnost in pogum. Številnim je uspelo. Nekateri so z razvojem novih izdelkov ali storitev naslovili akutne družbene probleme in s tem dosegli novo rast. V SBC – Klubu slovenskih podjetnikov ocenjujemo, da so taka podjetja izzvala krizo na zmagovit način. Zato je treba tako podjetniško miselnost identificirati in predstaviti javnosti."

Marjan Batagelj Posel danes Batagelj: Ni pomembno, kakšna je vlada, da le sprejme naše predloge Borut Pahor s podjetniki Posel danes Pahor s podjetniki SBC za okrepitev političnega in socialnega dialoga #video

Kdo se lahko udeleži natečaja?

SBC – Klub slovenskih podjetnikov želi promovirati podjetnike in podjetja, ki so se na krizo odzvali produktivno, konstruktivno in družbenokoristno. To pomeni, da so se odzvali hitro, da so prilagodili svoje poslovanje tako, da so razvili izdelke ali storitve, ki so lokalnemu okolju ali širši skupnosti pomagali spopasti se s posledicami krize covid-19.

Natečaj je namenjen vsem slovenskim podjetnikom in njihovim podjetjem. Trije najboljši projekti bodo vključeni v akcijo za promocijo slovenske podjetnosti, s katero SBC od leta 2019 ozavešča o koristih podjetnosti in podjetnega načina delovanja za celotno družbo, ne samo za ozko podjetniško okolje.

Kateri so kriteriji za izbor izzivalcev krize?

Žirija bo odločala na podlagi naslednjih kriterijev:

  • Katere nove izdelke ali storitve so podjetniki razvili, da bi se odzvali na nove potrebe ljudi in skupnosti?
  • S katerimi poslovnimi potezami so pomagali širši javnosti in posameznim družbenim skupinam?
  • Kateri družbeni skupini so pri tem pomagali? Ali so z novostmi pomagali lokalni in/ali širši skupnosti in/ali zaposlenim?

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin