Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
23. 7. 2015,
18.29

Osveženo pred

7 let, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

DUTB likvidacija

Četrtek, 23. 7. 2015, 18.29

7 let, 2 meseca

Sava: DUTB želi premoženje Save razprodati in jo likvidirati

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Družba za upravljanje terjatev bank (DUTB) želi premoženje Save razprodati v dobrih dveh letih in jo na koncu likvidirati - to so pisno predstavili tudi nekaterim upnikom Save.

To so v odzivu na nedavno potezo DUTB potrdili v Savi. Sami si, kot so dodali, prizadevajo za konstruktivni dialog, s katerim bo mogoče doseči končni dogovor.

DUTB želi preprečiti nadaljnje izčrpavanje podjetja DUTB, ki je največja finančna upnica Save, je namreč na sodišču vložila zahtevo za takojšnjo razrešitev uprave Save, predsednika Mateja Narata in člana Aleša Aberška, ker je prepričana, da uprava Save ni sposobna izpeljati prisilne poravnave družbe, je v sredo poročala Televizija Slovenija.

DUTB želi po pojasnilih pravne zastopnice DUTB Katje Peček z odhodom uprave preprečiti nadaljnje izčrpavanje podjetja, ki je Savo pripeljalo v položaj, v katerem je danes.

Očitki Savi, da ne sodeluje z DUTB Katja Peček je po poročanju televizije upravi Save očitala tudi, da ne sodeluje z DUTB – ta je naslovila že več zahtev po dokumentih in podatkih za pripravo strokovnega načrta finančnega prestrukturiranja, a ključnih podatkov od Save ni dobila.

Kot so v današnjem sporočilu zapisali v Savi, je zdajšnja uprava družbo prevzela v izjemno zahtevnih finančnih izhodiščih in je od nastopa mandata doslej pripravila in uspešno izvedla strateške aktivnosti za prenovo poslovne skupine Sava. Bankam je vrnila 140 milijonov evrov glavnic in obresti ter občutno zmanjšala dolg družbe.

Po Savinem mnenju je razhajanje "konceptualno" Po Savinem mnenju je povod za "neresnične in zavajajoče izjave predstavnikov DUTB predvsem konceptualno razhajanje med DUTB in Savo".

Sava želi turistične družbe razvijati in jih povezovati, kar zagovarjajo tudi preostali upniki, saj to pomeni ustvarjanje vrednosti prek skupnega upravljanja, so še poudarili v Savi. Ob tem so dodali še, da morajo vsi deležniki konstruktivno sodelovati, saj je le tako mogoče doseči končni dogovor.

Ne spreglejte