SiolNET. Posel danes Novice
0,15

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Prodajalci Gorenjske banke ne želijo razkriti, kdo je oddal ponudbo

0,15

termometer

Miodrag Kostić in Gorenjska banka.
Foto: STA

Komisija prodajnega konzorcija za Gorenjsko banko, ki ga vodi Sava, se je danes seznanila z glavnimi elementi zavezujočih ponudb, ki jo jih podali zainteresirani za nakup 55-odstotnega deleža banke. "Komisija je sprejela nadaljnje usmeritve v postopku prodaje," so povedali v Savi, kjer več informacij niso želeli razkriti.

Po neuradnih informacijah in kot smo pred časom že pisali, sta zavezujočo ponudbo oddala ameriški sklad Apollo, ki je lastnik Nove KBM, Poštne banke in nekdanje Raiffeisen, ter srbska banka AIK, ki ima v Gorenjski banki več kot 20-odstotni delež.

Kot danes neuradno navaja Delo, sta oba oddala ponudbi, nižji od pričakovanj oziroma likvidacijske cene delnice, oblikovane pri 298 evrih. Apollo naj bi ponudil 230 evrov za delnico, AIK pa 280 evrov.

Srbska AIK Banka je v lastništvo Gorenjske banke vstopila v okviru dokapitalizacijskega postopka, ki se je končal januarja lani. Že takrat je nakazala, da jo zanima večinski delež, in pridobila dovoljenje bančnega regulatorja za povečanje deleža nad 50 odstotkov.

Največja lastnica Gorenjske banke je Sava, ki banko prodaja od predlani. Sredi lanskega leta je oblikovala konzorcij za skupno prodajo, v katerem so še Abanka, Družba za upravljanje terjatev bank in Zavarovalnica Triglav. Prodajo je Savi po tem, ko je pristala v prisilni poravnavi, naložila Banka Slovenije in ji v njej medtem odvzela glasovalne in upravljavske pravice.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin