SiolNET. Posel danes Novice
1

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Podravka načrtuje dokapitalizacijo v višini 63 milijonov evrov

1

termometer

Hrvaška Podravka, ki je v torek podpisala pogodbo o nakupu 51,55 odstotka delnic slovenskega Žita, bo na junijski skupščini odločala o 63-milijonski dokapitalizaciji.

Kot so pojasnili v Podravki, je namen zvišanja temeljnega kapitala financiranje širitve skupine Podravka skozi vlaganja v proizvodne zmogljivosti in prevzeme.

Nekaj več kot polovico lanskega dobička ali 14,2 milijona evrov namerava regijski živilski velikan iz Koprivnice reinvestirati v temeljni kapital družbe, je razvidno iz danes objavljenega sklica skupščine. S tem bodo temeljni kapital družbe zvišali na 156 milijonov evrov. Nominalna vrednost delnice bo 220 kun (29 evrov).

Lani ustvarili 26,5 milijona evrov čistega dobička Podravka je sicer lansko leto sklenila s 26,5 milijona evrov čistega dobička, preostali lanski dobiček pa bodo porazdelili v različne rezerve.

Poleg omenjenega dela dobička nameravajo z dokapitalizacijo zbrati še največ 49,2 milijona evrov z izdajo do 1,7 milijona delnic. Te nameravajo prodajati v največ treh krogih po ceni 300 kun (39,5 evra). V družbi bodo zadovoljni, če bo kupce našlo najmanj 60 odstotkov ponujenih delnic.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin