SiolNET. Posel danes Novice
0,58

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Prvi človek slovenske elektrike je Gorazd Skubin

0,58

termometer

gorazd skubin
Foto: Simon Plestenjak

Nadzorni svet Holdinga Slovenske elektrarne (HSE) je za novega direktorja imenoval zdajšnjega tehničnega direktorja HSE Gorazda Skubina.

Skubin bo štiriletni mandat funkcije generalnega direktorja HSE začel opravljati petega novembra. Po naših informacijah je bilo na seji kar nekaj pomislekov, na koncu pa so odločitev sprejeli soglasno.

Poleg Skubina so se na razpis za generalnega direktorja prijavili še zdajšnji generalni direktor Blaž Košorok, član uprave HSE Stojan Nikolić ter Matjaž Jauk, Matjaž Janežič in Arman Koritnik.

Prav Skubin (in Nikolić) sta po naših informacijah ta teden na upravi potegnila ročno zavoro za vložitev odškodninskih tožb zoper Alstom.

Kot piše na spletni strani HSE, Skubinove "karierne in poslovne izkušnje zajemajo področja vodenja obratovanja slovenskega elektroenergetskega sistema, optimizacijo proizvodnje električne energije in pridobivanja koncesij za gradnjo obnovljivih virov energije."

Kot so še zapisali, je Skubin sodeloval pri postavitvi, organizaciji in vodenju organiziranega trga z električno energijo ter pri vzpostavitvi sistema trgovanja z električno energijo na debelo in drobno.

Čakajo ga težke naloge

Novega generalnega direktorja HSE čakajo težke naloge nadaljnjega finančnega in poslovnega prestrukturiranja HSE, upravljanja z negativnimi posledicami in starimi bremeni, ki izhajajo iz gradnje šestega bloka Termoelektrarne Šoštanj (Teš 6), ter iskanja odgovorov na izzive nizke cene elektrike na grosističnem trgu. Pri tem se poslovodstvo HSE sooča z močnim nasprotovanjem sindikatov, saj spremembe posegajo tudi v delavske pravice, poroča STA.

Preberite analizo o ozadju menjav na HSE.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin