SiolNET. Posel danes Novice
3

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Nekdanji gospodarski minister je novi pomočnik direktorja Slovenskih železnic

3

termometer

Nekdanji gospodarski minister Jožef Petrovič je bil 1. januarja imenovan na mesto pomočnika generalnega direktorja Slovenskih železnic.

Jožef Petrovič je postal pomočnik za koordinacijo poslovanja odvisnih družb in optimizacijo procesov dela, so sporočili s Slovenskih železnic.

En mesec minister, potem odstop Petrovič, ki je po izobrazbi diplomirani ekonomist, je lani mesec dni vodil ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo, nato pa oktobra odstopil zaradi nekdanje domnevno sporne vloge v dogovarjanju med družbami DZS, Mladinsko knjigo trgovina in Extra Lux glede prodaje pisarniškega materiala javni upravi.

Ob odstopu je dejal, da tega ni storil, ker bi menil, da je v svojem preteklem delovanju posloval nezakonito ali neetično, ampak zato, da bo lahko v miru dokazal, da ni storil dejanj, ki so se mu očitala.

Petrovič je v več kot 20-letni karieri na vodilnih delovnih mestih ustvarjal v številnih ključnih slovenskih podjetjih, kot so Petrol, DZS, Delo prodaja in Unichem, so še sporočili s Slovenskih železnic, ki jih vodi generalni direktor Dušan Mes.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin