SiolNET. Posel danes Novice
3,21

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Musk na lestvici najbogatejših Zemljanov prehitel Gatesa

3,21

termometer

Elon Musk
Elon Musk je na lestvici 500 najbogatejših Zemljanov prehitel Billa Gatesa in postal drugi najbogatejši človek na svetu. Foto: Reuters

Ustanovitelj Tesle Elon Musk je na lestvici najbogatejših Zemljanov prehitel ustanovitelja Microsofta Billa Gatesa in postal drugi najbogatejši človek na svetu. 49-letni Musk, ki je januarja na omenjeni lestvici zasedal 35. mesto, je letos svoje premoženje povečal za 100,3 milijard ameriških dolarjev, kar ni uspelo nikomur drugemu na Bloombergovi lestvici 500 najbogatejših Zemljanov.

Po poročanju tujih medijev je neto vrednost premoženja Elona Muska poskočila še za 7,2 in tako dosegla 127,9 milijarde ameriških dolarjev. Na lestvici 500 najbogatejših Zemljanov pred njim ostaja ustanovitelj Amazona Jeff Bezos, čigar premoženje je ocenjeno na 182 milijard ameriških dolarjev.

Bill Gates Digisvet Kdaj bo konec epidemije? Bill Gates ima dobro in slabo novico.

Januarja letos je bil šele 35. najbogatejši Zemljan

Musk je še januarja letos na prej omenjeni lestvici zasedal 35. mesto, njegov vzpon pa gre pripisati razvoju Tesle, katere tržna vrednost trenutno znaša okoli 500 milijard ameriških dolarjev. Prav delnice Tesle namreč predstavljajo okoli tri četrtine neto vrednosti Muskovega premoženja, poročajo tuji mediji.

Bill Gates je že drugič v zadnjih osmih letih izpadel iz dvojice najbogatejših posameznikov na Zemlji. Bill Gates je že drugič v zadnjih osmih letih izpadel iz dvojice najbogatejših posameznikov na Zemlji. Foto: Reuters

Ustanovitelj Tesle je z drugega mesta najbogatejših ljudi na svetu izrinil ustanovitelja Microsofta in filantropa Billa Gatesa, čigar premoženje je trenutno ocenjeno na 127,7 milijarde ameriških dolarjev. Že drugič v zadnjih osmih letih se je tako zgodilo, da je Gates izpadel iz dvojice najbogatejših posameznikov na planetu.

Herbert Diess in Elon Musk Avtomoto Elon Musk spet v Nemčiji: jim bo speljal najboljši kader?

Najbogatejši so med pandemijo postali še bolj bogati

Gates je sicer od leta 2006 svoji fundaciji daroval že 27 milijard ameriških dolarjev, letos pa je veliko denarja porabil tudi za raziskave v povezavi z razvojem cepiva proti bolezni covid-19. Na spletu se je celo zapletel v manjši spor z Muskom, ko je ta podvomil o podatkih o pandemiji novega koronavirusa in teste na novi koronavirus označil za lažne oziroma ponarejene.

Pri agenciji Bloomberg News poudarjajo, da je 500 najbogatejših Zemljanov od začetka leta 2020, ki sta ga zaznamovala pandemija novega koronavirusa in s tem povezane težave v gospodarstvu, skupaj pridobilo za 23 odstotkov ali 1,3 trilijona ameriških dolarjev premoženja.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 1
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin