Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Srdjan Cvjetović

Četrtek,
2. 9. 2021,
20.49

Osveženo pred

2 leti, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,45

5

Natisni članek

kongresni turizem kongresni gostje Marriott Dragan Ćulibrk Four Points by Sheraton Ljubljana potovanja hotel

Četrtek, 2. 9. 2021, 20.49

2 leti, 7 mesecev

Uradno odprli prenovljen in nadgrajen hotel Four Points by Sheraton Ljubljana Mons

Ljubljana in Slovenija dobili največje kongresno središče

Srdjan Cvjetović

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,45

5

Otvoritev prizidka hotela Four Points by Sheraton. Hotel Mons. Počivalšek Janković Anderlič | Trak so uradno prerezali gospodarski minister Zdravko Počivalšek, ljubljanski župan Zoran Janković in investitor Jože Anderlič. | Foto Bojan Puhek

Trak so uradno prerezali gospodarski minister Zdravko Počivalšek, ljubljanski župan Zoran Janković in investitor Jože Anderlič.

Foto: Bojan Puhek

Pandemiji navkljub je hotel izpeljal 14 mesecev trajajočo preobrazbo, vredno 20 milijonov evrov, ki mu je prinesla povsem novo krilo in še nekatere nove in prenovljene vsebine.

Novo krilo uveljavljenega ljubljanskega hotela in kongresnega središča | Foto: Bojan Puhek Novo krilo uveljavljenega ljubljanskega hotela in kongresnega središča Foto: Bojan Puhek

Hotel ima zdaj med drugim dodatnih 122 novih sob, zdaj jih je skupaj 236, in nov notranji bazen. Pri opremljanju novih sob so imeli v mislih predvsem želje in pričakovanja svojih najpogostejših gostov – samostojnih in neodvisnih poslovnih potnikov, a verjamejo, da bodo zadovoljili tudi druge skupine svojih gostov, tudi individualne potnike in turistične skupine.

S 122 novimi sobami je skupno število sob naraslo na 236. | Foto: Bojan Puhek S 122 novimi sobami je skupno število sob naraslo na 236. Foto: Bojan Puhek

Do 900 udeležencev kongresov in srečanj

Hotel, ki se je že do zdaj uveljavil kot prizorišče poslovnih dogodkov, je ob tej prenovi nadgradil tudi konferenčne zmogljivosti.

Pridobili so namreč tri nove dvorane v spodnjem pritličju ter dve sejni sobi v pritličju v skupni izmeri 500 kvadratnih metrov, tako da imajo zdaj skupaj 13 tehnološko najsodobneje opremljenih konferenčnih dvoran, ki lahko sprejmejo 900 udeležencev.

Skupna zmogljivost novih in obnovljenih konferenčnih prostorov je zdaj 900, kar po besedah zaposlenih v hotelu predstavlja največje kongresno središče ne le v Ljubljani, temveč v celi Sloveniji. | Foto: Bojan Puhek Skupna zmogljivost novih in obnovljenih konferenčnih prostorov je zdaj 900, kar po besedah zaposlenih v hotelu predstavlja največje kongresno središče ne le v Ljubljani, temveč v celi Sloveniji. Foto: Bojan Puhek

Več kot podvojena površina in nova delovna mesta

Večjim pogostitvam bodo bolje ustregli s še enkrat povečanim preddverjem, svečanim dogodkom, predvsem porokam, pa bodo ponudili tudi prostor na hotelski zelenici.

Med prenovo so novo in posodobljeno podobo dobili tudi gostinski prostori hotela. | Foto: Bojan Puhek Med prenovo so novo in posodobljeno podobo dobili tudi gostinski prostori hotela. Foto: Bojan Puhek

Z dokončano prenovo se je tudi skupna površina hotela več kot podvojila, je med drugim ob uradnem odprtju povedal novi direktor hotela Dragan Ćulibrk, ki je svojo več kot desetletje dolgo poklicno pot utrdil v hotelih verige Kempinski. Poudaril je tudi pomen novih delovnih mest, ki so se odprla s povečanjem in nadgradnjo hotela.

Novi direktor hotela Four Points by Sheraton Ljubljana Mons Dragan Ćulibrk | Foto: Bojan Puhek Novi direktor hotela Four Points by Sheraton Ljubljana Mons Dragan Ćulibrk Foto: Bojan Puhek

Oblikovna zasnova s podpisom

Pri nadgradnji so upoštevali najvišje stilske in okoljske zahteve in smernice, so med drugim izpostavili ob uradnem odprtju, tako med drugim imajo tudi lastno sončno elektrarno.

Zasnovo objekta podpisuje italijanski oblikovalec in arhitekt Mattea Thun, ki si je prizadeval ujeti sinergijo okolice in narave – tudi z muranskim steklom v popolnoma prenovljenem preddverju.

Lestenec iz muranskega stekla pri recepciji na novi lokaciji v prenovljenem preddverju | Foto: Bojan Puhek Lestenec iz muranskega stekla pri recepciji na novi lokaciji v prenovljenem preddverju Foto: Bojan Puhek

Za poslovneže in družine

V ponudbi sob hotela, ki je del največje svetovne skupine Marriott International, je tako tudi 14 nadstandardnih suit in 105 novih sob vrhunskega razreda (superior).

Novi hotelski apartmaji poslovnega standarda imajo ločen bivalni del in čajno kuhinjo, novi pa so tudi družinski apartmaji, velikosti 84 kvadratnih metrov, ki imajo dve ločeni spalnici in ločen bivalni prostor z raztegljivim ležiščem.

Manjši del ene od 14 nadstandardnih suit hotela | Foto: Bojan Puhek Manjši del ene od 14 nadstandardnih suit hotela Foto: Bojan Puhek

Več možnosti za velike mednarodne dogodke

"Ne le Ljubljana, tudi Slovenija je danes uradno dobila svoje največje kongresno središče," so ponosno povedali ob odprtju z upanjem, da bodo tako oni kot tudi Ljubljana in Slovenija zdaj lahko privabili še več pomembnih in odmevnih velikih mednarodnih dogodkov in srečanj, ki so velikokrat ravno zaradi pomanjkanja zmogljivosti do zdaj zaobšli naše konce.

Ne spreglejte