Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
28. 8. 2019,
13.32

Osveženo pred

4 leta, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,75

1

Natisni članek

Tomaž Vidic nadzorni svet DARS

Sreda, 28. 8. 2019, 13.32

4 leta, 7 mesecev

Kdo bi sedel v nadzornem svetu Darsa?

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,75

1

Dars | Foto STA

Foto: STA

Skupščina Darsa je danes sklenila celoten bilančni dobiček za lani v višini 55 milijonov evrov razporediti v rezerve, upravi in nadzornikom pa za delo v lanskem letu podelila razrešnico. Kljub drugačnim pričakovanjem pa ni imenovala novih nadzornikov družbe. Sedanjim nadzornikom pod vodstvom Marjana Mačkoška se namreč sredi septembra izteče mandat. 

Dars je skupščino sklical danes, že v dnevnem redu točke o imenovanju novih nadzornikov ni bilo. Ker ima družba le enega delničarja, državo, ki jo na skupščini zastopa Slovenski državni holding (SDH), lahko ta razširi dnevni red.

A kot je razvidno iz sklepov skupščine, objavljenih prek spletnih strani Ljubljanske borze, se to danes kljub drugačnim pričakovanjem ni zgodilo. Za imenovanje novih nadzornikov bo tako treba v kratkem sklicati še eno skupščino - aktualnim nadzornikom se mandat izteče že 11. septembra.

Poleg Marjana Mačkoška v nadzornem svetu Darsa sedijo še Miha Juhart kot namestnik predsednika nadzornikov, Tatjana Colnar in Igor Pirnat, zaposlene pa v nadzornem svetu zastopata Darko Kodrič in Martin Stožir.

Po pisanju spletnih Financ se politika glede novih članov nadzornega sveta Darsa še ni uspela uskladiti. V teh dneh se je v javnosti ugibalo o imenih, ki bi utegnili zasesti stolček v nadzornem svetu državnega upravljalca avtocest - omenjala sta se upokojena bančnica Cvetka Selšek ter nekdanji finančni minister in nekdanji prvi mož Save Re Zvonko Ivanušič, spletne Finance pa danes omenjajo še Gorana Brankoviča, nekdanjega prvega moža Slovenskih železnic.

viadukt Ravbarkomanda
Avtomoto Darsove "vroče" točke poletja: pazite, tu vas čakajo zastoji

Se Vidicu trese stolček?

Tomaž Vidic, Dars | Foto: STA , Foto: STA , V javnosti se sicer vrstijo ugibanja o možni zamenjavi predsednika uprave Darsa Tomaža Vidica. Koliko je na tem, bodo pokazala ravnanja novih nadzornikov.

Dars sicer posluje dobro - lani je okrepil tako prihodke kot dobiček, enak trend se nadaljuje tudi letos. V prvem polletju je družba ustvarila 78 milijonov evrov čistega dobička, kar je petino več kot v enakem obdobju lani, prihodki pa so bili višji za 11 odstotkov in so nanesli 251 milijonov evrov.

S težavami se sicer Dars srečuje pri oddaji nekaterih javnih naročil, najbolj pereča je trenutno zgodba z izgradnjo druge cevi predora Karavanke.

karavanke, predor
Novice Začetek gradnje predora Karavanke se vse bolj odmika
Ne spreglejte