SiolNET. Posel danes Novice
6,22

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Megalomanski projekt: česa takega niso zgradili še nikjer na svetu #video

6,22

termometer

Tajska v želji po zmanjšanju odvisnosti države od premoga intenzivno investira v čistejše vire energije. Eden izmed največjih projektov je gradnja plavajoče solarne elektrarne na akumulacijskem jezeru.

Tajska je že skoraj dokončala največji hibridni sistem za pridobivanje energije na svetu, poroča Reuters. Gre za ogromno plavajočo sončno elektrarno na akumulacijskem jezeru, ki je nastalo zaradi hidroelektrarne, s katero je sončna elektrarna tudi neposredno povezana. Tajci želijo s hibridnimi viri električne energije zmanjšati težave sončnih elektrarn. Hidroelektrarna bo namreč skrbela, da bo uporabnikom elektrika na voljo tudi takrat, ko sončna elektrarna ne bo proizvajala električne energije.

Plavajoča sončna elektrarna bo pokrivala površino v velikosti 121 hektarjev in bo sestavljena iz skoraj 150 tisoč solarnih panelov. Projekt bo zaživel junija.

Zemlja Novice Dan, ko bodo svetovni voditelji rešili podnebje? navigacija, transport Trendi Google Maps bo prikazoval poti, ki so manj obremenjujoče za okolje globalno segrevanje Novice Svet kljub epidemiji drvi v katastrofo

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 12
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin