SiolNET. Posel danes Novice
3,16

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Ikea v Ljubljani končno odprla svoja vrata #foto #video

3,16

termometer

Švedski pohištveni velikan Ikea je v Ljubljani danes uradno odprl svojo poslovalnico. Odprtje trgovine so pospremili z manjšo slovesnostjo, na kateri je vodja trgovine Cas Lachaert kupce povabil v eno od Ikeinih najbolj "trajnostno naravnanih trgovin". Prihod švedskega pohištvenega velikana je pozdravil tudi ljubljanski Zoran Janković, ki je dejal, da je Ljubljana privlačna tujim investitorjem.

"Čeprav to ni odprtje, kakršnega smo pričakovali, smo hvaležni, da smo danes tu," je na dogodku izpostavila predsednica uprave Ikea Jugovzhodna Evropa Sara Del Fabbro. Kot je spomnila, so temeljni kamen položili leto in pol nazaj, danes pa je trgovina pripravljena na prve obiskovalce. "Pandemija je prinesla številne izzive, spremenila je način našega življenja, ne pa tudi našega poslanstva, da pomagamo izboljšati kvaliteto življenja naših kupcev," je poudarila Del Fabbrova.

1 / 7
2 / 7
3 / 7
4 / 7
5 / 7
6 / 7
7 / 7
Ikea Posel danes Odprtje Ikee: kupci v novo trgovino samo ob rezervaciji #video

Ena od najbolj trajnostno naravnanih Ikeinih trgovin

Ljubljanska poslovalnica je prva Ikeina v Sloveniji, peta na tržišču jugovzhodne Evrope in ena od več kot 450 trgovin po vsem svetu, je še dodala Del Fabbrova na odprtju, ob katerem so posadili drevo. Vodja trgovine v Ljubljani Cas Lachaert je dodal, da gre tudi za eno najbolj trajnostnih Ikeinih trgovin in med drugim izpostavil sončne celice na strehi, ki jo bodo tudi ozelenili. Prav tako bodo zbirali deževnico.

Ljubljanska poslovalnica je prva Ikeina v Sloveniji, peta na tržišču jugovzhodne Evrope in ena od več kot 450 trgovin po vsem svetu. Ljubljanska poslovalnica je prva Ikeina v Sloveniji, peta na tržišču jugovzhodne Evrope in ena od več kot 450 trgovin po vsem svetu. Foto: STA

Lachaert je prepričan, da bo Ikeina trgovina varno mesto za nakupovanje, saj zaposlene enkrat tedensko testirajo, upoštevajo pa tudi vse zaščitne ukrepe za preprečevanje širjenja novega koronavirusa. Težko pričakovan prihod švedskega pohištvenega velikana v Slovenijo je pozdravil tudi ljubljanski župan Zoran Janković. Kot je dejal, je tokratna otvoritev zaradi epidemije covid-19 bolj mirna. Tudi Janković je podčrtal energetsko učinkovitost objekta.

Ljubljanska poslovalnica je od najbolj trajnostno naravnanih Ikeinih trgovin. Ljubljanska poslovalnica je od najbolj trajnostno naravnanih Ikeinih trgovin. Foto: STA

Prihod švedske družbe po županovih besedah dokazuje, da je Ljubljana zanimiva za tuje investitorje, prihod znanega podjetja pa zanimanje še poveča. Tako Janković kot švedski ambasador v Budimpešti, pristojen tudi za Slovenijo, Dag Hartelius sta izpostavila, da se slovenskim kupcem ne bo več treba voziti v Ikeine trgovine v Celovec, Zagreb ali Gorico. "Mogoče bo na teh več kot 30 tisoč kvadratnih metrih prostor našla tudi švedska ambasada, da se veleposlaniku ne bo treba voziti iz tujine," se je pošalil Janković.

Ikea, restavracija Trendi Tudi Ikeina restavracija v Sloveniji bo kupcem ponujala vegi opcije

Uvedli poseben režim obiska trgovine

Zaradi ukrepov za preprečevanje širjenja okužb so sicer v Ikei uvedli poseben režim obiska trgovine. Prve tedne si bodo morali kupci termin nakupovanja rezervirati na spletu. Rezervacija je brezplačna. V trgovini bo naenkrat lahko 700 ljudi, računajo pa, da se bodo kupci v njej zadržali okoli dve uri. Ko se bodo okoliščine normalizirale, v ljubljanski trgovini pričakujejo okoli dva milijona obiska letno.

Kupci bodo lahko izdelke kupili v trgovini, jih naročili prek spleta, vključno z dostavo, lahko jih bodo prevzeli sami. Poleg Ljubljane so prevzemno točko za zdaj vzpostavili tudi v Mariboru. Ikea je sprva odprtje trgovine v Ljubljani napovedovala že za konec lanskega leta, a je načrte prekrižala epidemija covid-19. Trgovina obsega več kot 31 tisoč kvadratnih metrov, od tega je približno 22 tisoč kvadratnih metrov nakupovalnih površin. V ponudbi je okoli 9.500 izdelkov, poroča STA.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 3
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin