SiolNET. Posel danes Novice
1

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Grška policija s solzivcem nad protestnike

1

termometer

Grška policija je danes proti protestnikom pred parlamentom uporabila solzivec.

Pred parlamentom, ki naj bi razpravljal o novem paketu varčevalnih ukrepov, s katerimi bi prezadolženi državi zagotovili nadaljevanje mednarodne pomoči, se zbralo prek 20.000 protestnikov.

Prišlo do prerivanj in spopadov s policijo Protestniki so skušali preprečiti, da bi se razprava v parlamentu sploh začela. Pri tem pa je prišlo tudi do prerivanj in spopadov s policijo.

V Grčiji sicer poteka 24-urna splošna stavka proti novim varčevalnim ukrepom, ki jih želi socialistična vlada Georgea Papandreuja skozi parlamentarno proceduro spraviti do konca meseca. Gre za 78 milijard evrov vreden paket varčevalnih ukrepov in prodaj državnega premoženja, ki je predpogoj za izplačilo naslednjega obroka zunanje pomoči Grčiji.

Bolnišnice pa obratujejo le z nujnim osebjem Stavka, ki sta jo sklicala glavna grška sindikata, je povsem ohromila javni transport. Trajekti ostajajo zasidrani v pristaniščih po vsej Grčiji, ustavljen je tudi železniški promet. Vladni uradi in banke so zaprti, prav tako šole in javne službe. Bolnišnice pa obratujejo le z nujnim osebjem. Na delovnih mestih tudi ni novinarjev, zaradi česar bo država ostala brez novic.

Turizma naj stavka medtem ne bi preveč prizadela. Leti namreč potekajo nemoteno, saj je sindikat kontrolorjev zračnega prometa odpovedal sodelovanje v stavki.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin