Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
31. 7. 2018,
16.14

Osveženo pred

5 let, 8 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,35

Natisni članek

Cimos Hrvaška TCH Cogeme zemljišča

Torek, 31. 7. 2018, 16.14

5 let, 8 mesecev

Cimos za milijon evrov kupil zemljišča v hrvaški Istri

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,35
Cimos | Foto Matej Leskovšek

Foto: Matej Leskovšek

Predstavniki hrvaškega ministrstva za državno premoženje in zastopniki skupine Cimos so danes v Zagrebu podpisali pogodbo, s katero je Hrvaška Cimosu za 7,4 milijona kun oziroma milijon evrov prodala 22.000 kvadratnih metrov zemljišč na območju Buzeta. Italijanski lastniki Cimosa so napovedali, da sledi izvajanje načrtovanega investicijskega ciklusa.

Hrvaški minister za državno premoženje Goran Marić je po današnjem podpisu pogodbe pojasnil, da je šlo za sporno zemljišče, za katero ni bilo lastniških dokazov o resničnem lastniku. Cimos se je odločil, da bo zemljišče kupil. Na ta način so zemljišče legalizirali in ga bodo uporabili za razvoj družbe, je poudaril Marić.

Hrvaški minister je tudi spomnil, da so pred enim letom skupaj s kolegi s slovenskega ministrstva za gospodarstvo italijanskemu strateškemu partnerju omogočili vstop v Cimos in s tem zastavili predpogoje za današnjo pogodbo. Kot je dodal, so rešili 1300 delovnih mest ter do leta 2020 omogočili za 20 milijonov evrov investicij.

Cimos
Novice Dosežen dogovor glede delavcev v Cimosu Kinematiki

Italijanski lastniki napovedujejo investicije in nova delovna mesta

Predsednik uprave italijanske družbe TCH Cogeme, ki je lastnica Cimosa, Gino Berti je ocenil, da je današnja pogodba zelo pomembna za podjetje.

Napovedal je, da ni več ovir za vlaganja v Cimos na Hrvaškem ter da bodo v sredo sprožili večfazni investicijski načrt, ki bo tekel naslednja tri leta. Povedal je, da nameravajo v vse faze proizvodnje vložiti več kot 20 milijonov evrov in odpreti nova delovna mesta.

Gino Berti
Novice Zakaj so kupili Cimos? Ker stavijo na hibridna vozila. #intervju

Družba TCH Europe, ki je del italijanskega sklada Palladio Finanziaria, je Cimos lani kupila za 110 tisoč evrov ob jamstvih, da bo poplačala 110 milijonov evrov dolgov družbe, ki ima sedež v Kopru, podjetja pa v BiH, Srbiji in na Hrvaškem. Na Hrvaškem so Cimosova podjetja v Buzetu, Roču in Labinu.

Ne spreglejte