SiolNET. Posel danes Novice
0,39

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Cestninske postaje bosta spomladi rušila CP Ptuj in Euroasfalt

0,39

termometer

cestninska postaja, rušenje |  | Foto: STA
Foto: STA

Cestninske postaje Vransko, Tepanje, Drnovo, Krško in Slovenske Konjice bosta za 8,69 milijona evrov brez DDV zrušila in preuredila Cestno podjetje Ptuj in sarajevski Euroasfalt, je po ponovnem pregledu in oceni ponudbe sklenil Dars. Odločitev je upravljavec cest sprejel že junija lani, a so na Darsu prejeli dva zahtevka za revizijo.

Enega od zahtevkov za revizijo je državna revizijska komisija zavrnila, drugemu pa ugodila in razveljavila Darsovo odločitev o oddaji javnega naročila, izhaja iz sklepa.

cestnina avtocesta dars Avtomoto Zaradi porušenih cestninskih postaj promet proti Primorski veliko bolj tekoč

Dars je izvedel ponovni pregled in ocenjevanje ponudbe Cestnega podjetja Ptuj in Euroasfalta, pri čemer so ugotovili, da ugotovitev državne revizijske komisije glede ustreznega referenčnega dela ponudnikov ne spremeni ocene ponudbe.

Z rušenjem bodo predvidoma pričeli spomladi

Če se v osmih dneh nihče od ponudnikov ne bo pritožil, bo sklep Darsa pravnomočen, z rušitvijo omenjenih cestninskih postaj pa bi lahko začeli spomladi.

Avtomoto Rušenje cestninskih postaj: promet na Torovem še nikoli tako tekoč #video

Rušitev cestninskih postaj na slovenskem avtocestnem omrežju je sicer posledica uvedbe novega sistema DarsGo, ki je je zaživel aprila lani. Lani poleti so prve postaje že odstranili, z deli pa bo Dars nadaljeval letos.

Avtomoto Obisk gradbišča: Tako Dars ruši cestninske postaje #video
Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin