SiolNET. Avtomoto Promet
2,16

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Rušenje cestninskih postaj: promet na Torovem še nikoli tako tekoč #video

2,16

termometer

Medtem ko so na primorski avtocesti dela že tik pred koncem, cestninske postaje na štajerski avtocesti še čakajo na rušenje, saj se je zapletlo pri izbiri izvajalca. Rušenje vseh cestninskih postaj naj bi državo stalo okoli 45 milijonov evrov.

Na primorski avtocesti se dela trenutno nadaljujejo na cestninski postaji Vrhnika in na največji postaji Log.

Septembra je predviden še začetek rušenja cestninske postaje Nanos proti Novi Gorici in cestninske postaje Dane proti Fernetičem.

Kjer je bila včasih postaja Torovo, je promet tekoč kot še nikoli doslej

Postaje Torovo proti Gorenjski ni več, tam je promet tekoč, kot še nikoli prej. Kjer je bila prej postaja, danes ni nikjer nobene omejitve, nobenih zožanj ali zastojev. Vozna hitrost je 130 kilometrov na uro. Le nekaj stožcev opozarja na nov odstavni pas, ki ga bo Dars uporabljal za preverjanje vinjet in podobno. Zgolj nekaj tehničnih del je še ostalo tam, kjer so še pred tremi meseci brneli stroji.

cestnina ZDA Novice Gneča na avtocesti zaradi rušenja cestninskih postaj #video

Prenoviti nameravajo tudi Darsovo stavbo

Dela so v sklepni fazi tudi na cestninski postaji Log. Trenutno urejajo brežine in odtočne kanale.

Obenem že urejajo odstavni pas pred Darsovo stavbo, ki bo ostala, vendar jo nameravajo obnoviti, saj je precej dotrajana. Tu naj bi bilo tudi parkirišče za tovornjake. Promet se je danes na tem mestu proti morju nekoliko zgostil, a zastojev ni.

Morandi most Novice V Genovi se je zrušil avtocestni viadukt, najmanj 35 mrtvih #foto #video

Neizbrani ponudnik se je pritožil na javno naročilo

Za letos načrtovano rušenje cestninskih postaj Vransko, Tepanje, Drnovo, Krško in Slovenske Konjice se je za zdaj zapletlo zaradi pritožbe neizbranega ponudnika na javno naročilo. Cena izbranega ponudnika za rušenje teh postaj je 8,7 milijona evrov. Na Darsu še vedno upajo, da bodo tudi te postaje porušene še letos.

Preostalih šest čelnih in 12 stranskih cestninskih postaj naj bi porušili prihodnje leto. Rušenje vseh cestninskih postaj naj bi državo stalo okoli 45 milijonov evrov, kot trenutno kaže, pa se končna vrednost ne bo spreminjala, so še poročali v oddaji Planet Danes na Planet TV.

protihrupne ograje Posel danes Protihrupne ograje: na Darsu gradijo, zato da čez tri leta rušijo

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 16
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin