SiolNET. Avtomoto Novice
0,12

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Zaradi porušenih cestninskih postaj promet proti Primorski veliko bolj tekoč

0,12

termometer

Proti morju se zdaj vozimo bistveno hitreje kot prej, če seveda ne potekajo dela na cesti. Večja pretočnost prometa je posledica odstranjenih cestninskih postaj na primorki, predvsem na Vrhniki. Za podiranje so potrebovali dobra dva meseca, a na to smo čakali skoraj osem let.

Tudi na gorenjski avtocesti zaradi podrte cestninske postaje Torovo promet poteka tekoče, postavili so tudi portal za elektronsko cestninjenje.

Kjer so bili še pred nekaj meseci zastoji, gre danes vse tekoče, saj voznikom ni treba več zavirati pred cestninsko postajo, ki so jo začeli podirati pred več kot dvema mesecema.

Voznikom ni treba več zavirati pred cestninsko postajo, ki so jo začeli podirati pred več kot dvema mesecema. | Foto: Planet TV Voznikom ni treba več zavirati pred cestninsko postajo, ki so jo začeli podirati pred več kot dvema mesecema. Foto: Planet TV

Rušenje preostalih se zapleta zaradi pritožbe enega od ponudnikov na razpis

Za letos načrtovano rušenje cestninskih postaj Vransko, Tepanje, Drnovo, Krško in Slovenske Konjice se zapleta zaradi pritožbe neizbranega ponudnika na javno naročilo.

Cena izbranega ponudnika za rušenje teh postaj je 8,7 milijona evrov. Na Darsu še vedno upajo, da bodo tudi te postaje porušene še letos. Rušenje vseh cestninskih postaj naj bi državo stalo predvidenih 45 milijonov evrov.

Poleg rušenja gradijo tudi portale za elektronsko cestninjenje. Najprej bodo cestnino plačevala zgolj tovorna vozila, čez nekaj let pa vsa. Postavljenih je 128 cestninskih portalov, Dars pa je do zdaj prodal 186.733 naprav DarsGo za elektronsko cestninjenje.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin