SiolNET. Planet TV Zelena televizija
0,00

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Digitalne tehnologije nujne za izboljšanje gospodarskih, socialnih in okoljskih izzivov

0,00

termometer

Na Mednarodni konferenci Pametne vasi za zeleno, digitalno in odporno Evropo so udeleženci predstavili projekte dobrih praks, ki se v Sloveniji izvajajo na področju razvoja podeželja. 

Po mnenju ministra za kmetijstvo Jožeta Podgorška je Slovenija v tem trenutku prava predstavnica za to področje, saj na podeželju živi in deluje več kot 50 % prebivalstva, kar je bistveno več od evropskega povprečja.

"Povprečno v Evropski uniji na podeželju živi zgolj tretjina prebivalcev," poudarja minister in ob tem dodaja, da se v številnih državah zato soočajo s konkretnimi težavami zaradi praznega podeželskega prostora.  

Pri razvoju slovenskega podeželja želi v prihodnosti sodelovati tudi Huawei, ki razvija inovativne rešitve na področju preciznega kmetijstva, pametnih namakalnih sistemov, sistemov za spreminjanje tal, spreminjanje donosa, precizne živinoreje in brezpilotnih letal, ki zbirajo podatke o kmetijski proizvodnji. Kot ob tem poudarja Tony Jin Yong, glavni predstavnik Huaweija pri evropskih institucijah, predstavljajo podeželska območja prihodnost za našo družbo.

"Naša ambicija je, da sodelujemo skupaj z vsemi partnerji po smernicah vlade, da podjetja vpeljejo inovacije, vključno s problemom povezljivosti na podeželju," še dodaja.  

Spremljajte nas na družbenih omrežjih Facebook, Instagram, Twitter in YouTube.  

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin