SiolNET. Planet TV Večerja za 5: Na deželi
0,55

termometer

  • Messenger
  • Messenger
Večerja za 5: Na deželi

Večerja za 5: Na deželi bo ta teden obiskala Bled z okolico

0,55

termometer

V novem tednu zabavne oddaje Večerja za 5: Na deželi bomo obiskali Bled z okolico. In kdo so tekmovalci, ki bodo tokrat s svojimi kulinaričnimi spretnostmi in gostoljubjem poskušali navdušiti drug drugega?

Dragica

Prva bo v četrtem tednu kuhala Dragica Marta Sternad Kenda, 69-letna magistrica socilogije v pokoju. Že šesto leto živi v Zasipu.

Večerja za 5: Na deželi Bled | Foto: Planet TV Foto: Planet TV

Ima svoj zelenjavni vrt. Je velika pristašica tega, da se uporablja lokalno pridelana hrana, zato veliko pridelkov kupi od okoliških kmetov. Zelo rada je v naravi. Veliko ji pomenijo domač vrt, domače rože in domače okolje. Četudi se je, še preden se je preselila na Bled, odločila, da bo svoj prosti čas preživljala na gugalnici s knjigo v roki, se stvari niso zgodile po načrtih. Aktivno se je vključila v vaško življenje. Postala je predsednica lokalnega kulturno-umetniškega društva. Njen moto je bil popisati vso dediščino kraja, ki je izredno bogata.

Večerja za 5: Na deželi Planet TV Katastrofa med snemanjem oddaje: poplave udeležencem niso prizanašale #video

Aljoša

Aljoša Nikolini je 19-letni dijak srednje gostinske šole iz Rečice pri Bledu. Po pouku veliko časa preživi na vrtu. Goji svojo zelenjavo: čebulo, česen in jagode, pa tudi bolj posebne vrste, kot je npr. toskanski ohrovt.

Večerja za 5: Na deželi Bled | Foto: Planet TV Foto: Planet TV

Zadnji dve leti na njegovem vrtu rastejo tudi lubenice. Nerad kuha azijsko hrano, ker mu sladko-kisle kombinacije niso všeč. V prostem času je gasilec, pred leti je začel gasilska tekmovanja za mladino. Zdaj je opravil tudi tečaj za operativca in strojnika. Najbolj uživa v družbi prijateljev, sicer pa rad tudi bere in posluša glasbo.

Večerja za 5: Na deželi Planet TV Po sestavine za večerjo se je odpravila kar s puško #video

Bojana

Bojana Pipan je 76-letna upokojenka iz Zasipa. Je jutranji človek. Najbolj uživa na vrtu. Nabira zelišča, ki jih potem posuši, da pridela čaj.

Večerja za 5: Na deželi Bled | Foto: Planet TV Foto: Planet TV

Na svojem vrtu goji: solato, zelje, ohrovt … Najbolj zanimivo je na njenem vrtu jeseni, ko tam suši tepke. Iz njih potem dela marmelado. Veliko tudi kuha iz njih. Ima tri hčere, štiri vnuke in dva pravnuka. Rada tudi prebere kakšno knjigo.

Večerja za 5: Na deželi Planet TV Gostiteljico je skrbelo, da bodo imeli gostje prebavne težave #video

Jerica

Tudi 33-letna gostinka Jerica Klinar iz okolice Jesenic je v prostem času veliko na vrtu. Poleg zelenjave goji tudi dekorativno cvetje, ki ga potem uporablja za dekoracijo pri jedeh.

Večerja za 5: Na deželi Bled | Foto: Planet TV Foto: Planet TV

Že kot majhna deklica je bila rada v kuhinji, sčasoma je začela tudi sama kuhati. Rada se uči, kaj prebere in potem poskusi skuhati kaj novega. Rada peče tudi kruh z drožmi, predvsem jo zanima "risanje" po kruhu.

Dirka po Emiliji Planet TV Na Dirki po Emiliji slavje Rogliča #video

Erika

Upokojena gostinka iz Lesc Erika Bohinc ima 64 let. Rada ustvarja – predvsem na lesu, kamor žge in riše narodne ornamente.

Večerja za 5: Na deželi Bled | Foto: Planet TV Foto: Planet TV

Prosti čas rada preživlja na Pokljuki, kjer ima kočo. Tam nabira les, korenine, gobe in rožice. Zase pravi, da je znana kot Pehta, ker nabira veliko zelišč. Ima dva otroka in dve vnukinji.

Kulinarična dogodivščina Večerja za 5: Na deželi se v tem tednu seli na Bled z okolico. Oddaja je na sporedu od ponedeljka do petka ob 21. uri. Ne zamudite! Od ponedeljka do srede ob 20. uri pa na Planetu ne zamudite zabavnega kviza Kolo sreče s Klemnom Bučanom in Natašo Nanevo.

Kolo sreče Planet TV Takšnega prihoda v Kolo sreče nismo videli še pri nikomer #video Kolo sreče Planet TV Vedeževalec Blaž iskreno: Včasih mi ustreza, da ni toliko klicev #video Kolo sreče Planet TV Igralka razkrila pikantno zgodbo: končalo se je z zlomljeno hotelsko posteljo #video Kolo sreče Planet TV Že štiri leta brez novih tetovaž tudi zaradi tega plemenitega razloga #foto  
Spremljajte nas na družbenih omrežjih Facebook, Instagram, Twitter in YouTube.     
Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin