Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
27. 3. 2021,
15.28

Osveženo pred

3 leta, 1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,10

10

Natisni članek

Jasna Kuljaj Pri Črnem Petru Planet TV

Sobota, 27. 3. 2021, 15.28

3 leta, 1 mesec

Pri Črnem Petru

To o prestavljanju ure menijo znani Slovenci

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,10

10

V noči na nedeljo bomo ure spet premaknili na poletni čas, in ker se mnenja o smiselnosti premikanja ure vedno krešejo, smo nekaj znanih obrazov, ki jih lahko spremljate v oddaji Pri Črnem Petru, ki bo na sporedu nocoj ob 19.45 na Planetu, prosili, ali nam zaupajo svoj pogled na premikanje ure in s tem povezane zgodbe.

Pri Črnem Petru
Planet TV To vas čaka v naslednji oddaji Pri Črnem Petru #video

Sašo Đukić, ki ga tudi v novi sezoni oddaje Pri Črnem Petru spremljamo v vlogi novinarja Regona, je priznal, da mu premikanje ure že od samega začetka ni čisto nič všeč. "Ja, vem, star sem, spomnim se še, ko se je vse to pri nas v osemdesetih letih začelo. Sprva me je jezilo, ker je bilo treba prestaviti vse ure, ker še niso bile avtomatsko nastavljive, zdaj je malo lažje, a vseeno se mi zdi to početje nepotrebno. Najbolje bi bilo, da obvelja ena nastavitev. Mi je pa čisto vseeno, kateri čas bo obveljal – poletni ali zimski."

Sašo Đukić kot novinar Regon v oddaji Pri Črnem Petru. | Foto: Sašo Đukić kot novinar Regon v oddaji Pri Črnem Petru.

Svoje mnenje je z nami delil tudi Boštjan Meglič, večini bolj poznan po liku poštarja Peške: "Mene osebno premikanje ure ne moti. Odgovarja pa mi bolj poletni čas, ker je potem daljši dan." 

Pri Črnem Petru
Planet TV Rok Ferengja razkril podrobnosti nepozabne izkušnje

Podobnega mnenja je tudi Sašo Dobnik, ki poskrbi za smeh v vlogi gasilca Saša. Premikanje ure ga sicer ne moti, se mu je pa že večkrat zgodilo, da je na to pozabil, kar pa je bil tudi razlog za kakšno zabavno prigodo. "Zaradi premikanja ure sem že večkrat zaspal. Enkrat sem se s kolegom sprl, ker mi je želel dopovedati, da sem zamudil. Bil sem popolnoma prepričan o svojem prav, dokler mi ni razložil, da se je premaknila ura," nam je v smehu povedal Sašo. 

Pri Črnem Petru | Foto:

Kaj podobnega, pa se ne more primeriti Sašu Đukiću. "Veljam za zelo točnega človeka, morda bo to zato, ker je v meni nekaj nemške krvi, tako vsaj pravi moja genska analiza. Verjeli ali ne, nikoli v življenju še nisem zamudil. Raje pridem pol ure prej, kot pa da bi zamujal. Spomnim se, kako sem bil v Novem mestu na premieri filma E.T. pred dvorano že tri ure prej, ko so bila še vsa vrata kinodvorane zaprta in ni bilo še nikogar tam."

Kdo si ti?
Planet TV Jasna Kuljaj: Erotiko vidim tudi v konjih in kuhalnici #video

Boštjan Meglič pa se spominja, da mu je premikanje ure najbolj ustrezalo, ko je bil pri vojakih leta 1985. Ob prehodu na zimski čas so lahko namreč eno uro več spali. Priljubljeni Peška pa zna tudi tudi na temo premikanja ure povedati kakšno šalo.

Oddaja Pri Črnem Petru bo na sporedu NOCOJ ob 19.45, v nedljo pa ne zamudite zaključne oddaje šova Kdo si ti? Zvezde pod masko.

Piramida sreče
Planet TV Jonas se vrača z novim kvizom!
Anna Kendrick
Planet TV Igralka je s petjem navduševala že kot otrok #video
Spremljajte nas na omrežjih Facebook, Instagram, Twitter in YouTube.    
Ne spreglejte