SiolNET. Planet TV Preživetje v divjini
1,77

termometer

  • Messenger
  • Messenger
Preživetje v divjini

Bi preživeli, če bi zlezli v trebuh konja? #video

1,77

termometer

Planet TV
Foto: YouTube

Verjetno najbolj znan mojster preživetja Bear Grylls je v zanimivem videu ocenil, kako realistični so prizori v nekaterih filmskih uspešnicah, kjer glavni junaki v boju za preživetje uporabijo precej skrajne prijeme.

Preživetje v divjini Planet TV Prijavite se v oddajo Preživetje v divjini

Bear Grylls, ki je zaslovel z oddajo, v kateri je prikazoval tehnike preživetja v nekaterih najbolj negostoljubnih okoljih na planetu, je v zanimivem videu ocenjeval, v katerih filmih so ustvarjalci obdržali stik z realnostjo in v katerih so pustili domišljiji malce preveč prosto pot. 

Med najbolj nenavadne preživetvene tehnike vsekakor lahko štejemo rešitev Leonarda DiCapria, ki je v filmu Povratnik (The Revenant) zlezel v notranjost mrtvega konja in tam preživel noč, da bi se zaščitil pred mrazom.

Preživetje v divjini Planet TV Bi si sredi zime upali storiti kaj takega? #foto

Grylls je ocenil, da bi ta prijem v resnici lahko deloval. Tudi sam je namreč med snemanjem svoje oddaje noč že preživel v trebuhu mrtve kamele. Težava je bila le v tem, da je takrat jemal tablete proti malariji, ki povzročajo nočne more. Sanjal je namreč, da je kamela oživela, zato se je v njeni notranjosti prebudil kar malce paničen.

Za realistične je ocenil tudi prizore iz filmov Brodolom (Cast Away) s Tomom Hanksom, Everest, Titanik, Crocodile Dundee, za nerealistične pa prizore iz filma Peklenski val (Point Break), Bird Box in iz serije Pisarna (The Office). Več v videu.

Svoje neprecenljivo znanje in edinstvene veščine bo v oddaji Preživetje v divjini, ki spomladi prihaja na Planet, delil tudi Brane T. Červek, certificirani inštruktor preživetja v divjini z več kot 30-letnimi izkušnjami, ki je na tem področju tudi eden najbolj usposobljenih ljudi na svetu.

Če bi se radi tudi sami naučili tehnik pravega preživetja v divjini, potem sprejmite izziv in izpolnite prijavnico na naši spletni strani ali nam pišite na prezivetjevdivjini@planet-tv.si.

Spremljajte nas na omrežjih FacebookInstagram, Twitter in YouTube. 
Preživetje v divjini Planet TV Slovenec, ki je živel med aborigini, o požarih: To je davek našega idiotskega skupinskega samomora Planet TV Planet TV Slovenec, ki je uril vojaške specialne enote z vsega sveta #video   wfc Planet TV Borilni spektakel WFC 24 na Planetu

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 7
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin