Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
18. 2. 2022,
8.00

Osveženo pred

2 leti, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,01

Natisni članek

Planet Vau Sanja Grohar Leyre Miha Guštin

Petek, 18. 2. 2022, 8.00

2 leti, 2 meseca

Planet Vau

Gušti pred Emo: To je bil moj največji pomislek #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,01

V oddaji Planet Vau, ki jo lahko v družbi voditeljice Sanje Grohar na Planetu spremljate vsako soboto ob 18.20, smo se tokrat pogovarjali s slovenskim kitaristom in tekstopiscem Guštijem, ki se je prvič podal na oder predizbora za pesem Evrovizije. Za to ga je prepričala mlada in eksotična pevka Leyre, ki ima španske in dominikanske korenine, kar se odraža tudi v njenem glasu.

Kitarist in tekstopisec Gušti je v začetku intervjuja najprej priznal, da ju s pevko Leyre ločuje kar nekaj let, kar pa ni vplivalo na njuno sodelovanje. Skupaj sta se namreč udeležila predizbora za pesem Evrovizije. Tudi za Guštija je bilo to prvič: "Leta in leta so mi ljudje namigovali, naj se že enkrat prijavim na Emo, in jaz sem skozi to zavračal. Letos sem zopet dobil namig in sem si rekel, da če se bom že prijavil, potrebujem res dobrega vokalista. Lotil sem se iskati in prek zvez našel Leyro."

Leta štejejo
Planet TV Voditelj nove oddaje Leta štejejo: To počnem že vse življenje #video

Eva Cimbola je nato Leyre povprašala, kako je bilo od Guštija prejeti ponudbo za skupno sodelovanje. Leyra je sprva priznala, da ni najbolje poznala Guštija, ampak da si je predstavljala, da bo šlo za nekaj večjega.

Gušti je nato pogovor nadaljeval na temo starostne razlike: "Skrbelo me je, da ne bo videti, kot da sem jaz neki starejši model z zelo mladim dekletom. To je bil moj kar velik pomislek." Kitarist je nato priznal, da so Leyre želeli sprva na oder poslati samo, ampak je moral biti zaradi pravil, ki veljajo na Emi, prisoten tudi on.

Neisha
Planet TV Neisha: Naučila sem se dreti na pravilen način #video

Eva je nato povprašala, ali se njun glasbeni okus kaj razlikuje zaradi različne starosti. Leyre je poudarila, da ima zelo široko paleto stvari, ki so ji všeč, in da se posledično te razlike ne čuti. "Ko sem mu jaz nekaj pokazala, je bilo to všeč njemu in obratno. Ko ustvarjam glasbo, mi moderen pop ne predstavlja nečesa, kar bi jaz rada delala," je razkrila Leyre, Gušti pa jo je dopolnil: "Tudi ona je na nek način dobila priložnost, na drug način je prisluhnila meni in mojim željam. Poleg tega pa se mi zdi, da si ona res zasluži priložnost. In za take stvari se jaz potrudim. Če bo še kadarkoli kaj potrebovala, napotek ali pesem, bom jaz absolutno za."

Klemen Bučan
Planet TV Voditelj oddaje Leta štejejo: Zabavno bo #video

Gušti je nato priznal še, da bi bilo precej naporno, če bi se skupaj lotila izdelave cele CD-plošče: "Ker je ona doma v povsem drugačnih melodijah kot jaz. Jaz sem zrastel gor s stilom osemdesetih, ona pa s stilom soul glasbe, r’n’b … Tukaj se jaz ne znajdem najbolje."

Matevž Česen
Planet TV Večkratni plesni prvak ni zdržal brez plesa, zato se je lotil tega #video
Ciril Komotar
Planet TV To je s cmokom v grlu in solzami v očeh priznal avtomobilistični novinar #video
Jutro na Planetu
Planet TV Razmišljala je o koncu kariere, zdaj pa ima dve zlati olimpijski medalji #video
Spremljajte nas na družbenih omrežjih Facebook, Instagram, Twitter in YouTube.
Ne spreglejte